top of page

Hvad er dit "corona-forsæt"?

- hvis altså du ikke blot venter på at vende tilbage til det gamle

Udtrykket "corona-forsæt" har jeg fra min nabo. Det kom sig af, at vi (på behørig afstand) talte om, hvordan corona og de pludselige ændringer i hverdagen med ét satte livet i perspektiv. Hvordan de ændrede omstændigheder har bragt nye indsigter med sig. Både hvad angår det, der egentlig ikke fungerede og det, som vi fremover ønsker os meget mere af.


Vi har oplevet på egen krop, hvordan begrænsninger kan gøre os mere bevidste om det, vi savner - og i nogle tilfælde give os kreativitet til at skabe det på nye måder. Samtidig har vi oplevet at få noget tilbage, som vi måske slet ikke var bevidste om væsentligheden af, men som vi har indset, at vi har brug for. Og det er noget, vi allesammen taler om. Venner, familie, naboer, kolleger, kunder. Selv DR efterlyste forleden dag en slags "corona-forsæt", under overskriften: Åbenbaringer under coronakrisen: Vil du ændre noget i dit liv?


Coronakrisen - et vendepunkt

Begrebet "krise" forbindes ofte med noget negativt. Noget vi gerne vil undgå. I den oprindelige betydning af begrebet, er en krise (af 'krisis') dog en "afgørelse". Vendepunktet. Når en situation når dette punkt, må der ske en form for nedbrud, omstilling eller forandring.


Ofte har vi fokus på det, der bryder sammen. Med god grund, selvfølgelig. Har du eksempelvis mistet dit job, dit ægteskab, din virksomhed eller noget helt fjerde, handler det ikke om, at du bare skal "tage dig sammen" eller "komme op på hesten igen". Det tager tid at komme sig. Men bagved de situationer eller planer, der smuldrer, ligger også de nye muligheder. Når du er parat til det. Og i enhver krise er en mulighed for at skabe forandring. Til det bedre. Enten ved at ændre det, der er eller ved at noget falder fra hinanden og noget helt andet kan opstå. Har du planeter omkring 20-27° Stenbukken eller Krebsen ved du stensikkert hvad jeg mener med, at noget falder fra hinanden. Måske ved du endda også hvad jeg mener med de nye muligheder?


Det kan dog sagtens være, at du ikke kan give et klart bud på et "corona-forsæt". Blandt mine kunder oplever jeg i hvert fald en tendens til på den ene side at erkende, at der skal ske noget (radikalt) nyt - og på den anden side en tvivl omkring hvad ændringerne skal være mere konkret. Der er dog også mange, som faktisk har et forsæt; ved, hvad de ønsker at ændre. Men troen på, at det kan lade sig gøre kan være en udfordring og mange oplever, at de mangler redskaberne til at få det til at ske. Heldigvis rummer dit eget horoskop nøglen hertil.

Om muligheder og sandsynligheder

Et vigtigt element når vi taler om astrologi, er vores frie valg. Man kan sige, at det frie valg på en gang begrænser og styrker astrologien. Astrologien kan ikke stå alene. Heldigvis! For vi har vores frie valg. Men netop derfor kan vi bruge astrologien. Det handler om, at astrologien kan gøre det ubevidste bevidst og dermed skabe et bedre fundament for at vi kan træffe gode valg. Valg, hvor vi er tro mod os selv og bruger vores ressourcer på bedst mulig vis. Hvis du ikke på forhånd kender til min tilgang til astrologi, kan du iøvrigt læse mere her.


Men astrologien handler først og fremmest om muligheder. Både i dit personlige horoskop og i de aktuelle indflydelser. Du kan med andre ord udnytte dine potentialer eller udleve dine skyggesider. Astrologien fortælle dig hvilke kort du har på hånden, men ikke hvordan du vælger at spille dem. På samme måde kan du vælge at bruge de aktuelle indflydelser konstruktivt - eller du kan stritte imod forandringerne og opleve at slå panden mod en mur.


Som astrolog får jeg ofte spørgsmål som: "Hvornår møder jeg en ny mand/ kvinde?" eller "Kan du se om jeg snart får et nyt job?" Jeg går altid ind i spørgsmålene - men gør det samtidig klart, at det ikke er mit ærinde at give alle svarene. Jeg skelner her mellem muligheder og sandsynligheder. Mulighederne handler om hvad der er på spil i det personlige horoskop og hvordan de aktuelle indflydelser påvirker personens liv. Hvad der er sandsynlighed for at ske, handler fortsat om mulighederne, men indeholder desuden elementet af fri vilje.


Forestil dig, at du ud af det blå bliver kontaktet med en fantastisk jobmulighed. Det er lige det, du altid har drømt om, men det indebærer, at du skal flytte og du skal iøvrigt gå ned i løn. Vælger du at sige ja? Eller takker du nej og tænker, at der nok skal dukke noget andet op?


Du er gift og du og din ægtefælle har to børn sammen. En dag møder du en anden. Hvem ved, måske er det dit livs kærlighed? Forlader du din ægtefælle og børn?


Du er en single kvinde i 40'erne og du har efter mange års overvejelser fået en tid på fertilitetsklinikken. Du har besluttet at få børn alene. 2 uger før din aftale møder du en fantastisk mand og I bliver straks forelskede. Vælger du at gennemføre eller aflyser du aftale på fertilitetsklinikken?


Kun du har svarene. Astrologien kan sætte flere ord på hvad der ligger i dine valg og hvilke faldgruber, du skal være opmærksom på. Men valget er dit.


Tilbage til corona-forsættet

Som jeg skrev om i dette indlæg i går, har måneknuderne netop skiftet tegn og markerer på sin vis et nyt kapitel i corona-krisen. På det personlige plan går vi fra "hvad siger mavefornemmelsen?" (nordlig måneknude i Krebsen) til "lad mig snakke med nogen om det" (Nordlig måneknude i Tvillingerne). Måske er det universets hint om, at vi ikke skal gå helt i selvsving. Men hold nu fast i de erkendelser, du (måske?) har fået i mens vi var i "undtagelsestilstand". Det var kæppen i hjulet, som skulle få dig til at stoppe op. Der var en grund til, at du skulle stoppe op. Lad det ikke være spildt.


Så, har du et corona-forsæt? Vi har i hvert fald alle haft Saturn, Pluto, Jupiter, Ceres, Pallas, Merkur, Mars og den sydlige måneknude på besøg, der hvor Stenbukken befinder sig i vores horoskop (foruden alt det andet). Så mon ikke du har kunnet mærke nogle forandringer i dit personlige liv? Det her er muligheden for at skabe en ny virkelighed. Ligesom en skilsmisse ikke blot handler om "hvornår du finder en ny" og en fyring ikke blot handler om at finde et nyt job, så er det, der sker i denne tid større end det, der er faldet/ ved at falde fra hinanden. Det handler om en forandring hos DIG. Jeg kan hjælpe dig med at bevidstgøre det, der er på spil, men følelsen er din og det er den, der skal drive dig. <3

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page