top of page
AstroBasics

For dig, der er helt nybegynder og vil vide mere om det helt grundlæggende

Zodiac figur
Jorden og rummet

Hvad er et horoskop?

Horoskopet er et cirkeldiagram, der viser planeternes placering på et givent tidspunkt og sted. 

Dit fødselshoroskop viser planeternes placering præcis da du blev født - set fra din fødeby. Det er dog muligt at opstille horoskoper for hvad som helst, så længe man kender fødsels- eller starttidspunktet. For eksempel kan man opstille horoskoper for en begivenhed, en virksomhed, et land, et parforhold eller en gruppe - eller for den sags skyld et kæledyr.

Astronomi vs. Astrologi

Traditionelt blev astronomi og astrologi betragtet som to sider af samme mønt. Astronomer var astrologer og astrologer astronomer. I oplysningstiden blev astronomi og astrologi dog i stigende grad betragtet som to separate discipliner, og fra 1700-tallet var de fuldstændig adskilt.


Selvom astronomi og astrologi har fælles rødder, er der væsentlige forskelle. Kort fortalt er det et spørgsmål om perspektiv.

Jorden og rummet

Hvordan læser jeg mit horoskop?

Det kræver ingen forhåndskendskab eller særlig software at opstille et horoskop i dag. Du kan nemt slå et horoskop op på nettet. Du skal blot kende fødselstidspunkt og fødested - eller, hvis der er tale om en virksomhed eller en begivenhed, stiftelsesdato eller tid og sted, hvor begivenheden fandt sted.

Men hvordan skal et horoskop læses? Hvorfor er cirklen delt op som den er? og hvad betyder symbolerne? Er du  nybegynder, kan du lære mere om hvordan du kan opstille dit horoskop og læse symbolerne i de to instruktionsvideoer:

Hvordan læser jeg mit horoskop?

Hvordan skal jeg læse symbolerne?

Se også denne explainer om hvad et horoskop indeholder, som er lavet i samarbejde mellem AstroLab og Aller Media:

Hvad indeholder et horoskop?

Lyn-intro til horoskopet

Når du nu befinder dig på denne side, ved du sandsynligvis, at dit horoskop handler om meget mere end dit stjernetegn (solens placering da du blev født). Har du brug for en kort og forståelig introduktion til hvad et horoskop indeholder, kan du starte med at tage et kig på denne playliste, der er en samling af videoer for nybegyndere. Herefter har du måske mod på at udforske yderligere.

AstroLabs YouTube playliste for nybegyndere

 

Billede1.jpg

“Astrology is a Language.

If you understand this language, The Sky Speaks to You.”

Dane Rudhyar

bottom of page