Fra antropologi til astrologi

Om astrolog Louise Bunnage

Set med andres øjne var astrologien nok ikke den mest nærliggende karrierevej for mig. Jeg er opvokset i en arketypisk akademisk familie, hvor far var socialforsker og mor gymnasielærer. Det faldt mig egentlig ikke ind, hvorvidt jeg overhovedet skulle læse på universitetet eller ej. Spørgsmålet var alene, hvad jeg skulle læse.

 

Jeg gik da også den akademiske vej - det var jo det oplagte valg! 

Valget faldt på antropologi (der faktisk betyder læren om mennesket). Men hvad der startede som en akademisk interesse for mennesker , udviklede sig sidenhen til en dybere interesse for det enkelte menneskes særlige gaver, måder at tænke på og ubevidste handlemåder. Og det er netop det, astrologien kan. Pludselig så jeg 'hele' mennesket, med alt hvad det indebærer.

 

Men jeg var i krise. Til at starte med studerede jeg i hemmelighed. Sidenhen tog jeg mod til mig og fortalte mine omgivelser, at jeg læste astrologi, for blot at blive hånet og latterliggjort. Mine bedste venner var søde nok til at acceptere mit valg. Men mest af alt, skulle jeg overvinde mine egne fordømmende holdninger til astrologi! For hvordan kunne jeg egentlig tage et fag som astrologi seriøst? Det var på daværende tidspunkt et fag i krise, omgærdet af myter og i et vist omfang en gammeldags og deterministisk opfattelse af, hvad astrologien kan bruges til.

 

Jeg satte mig for at vise, hvad astrologien også kan - og for ikke at tage andres kritik og manglende viden om astrologi personligt. I takt med, at jeg fik øjnene op for, hvad astrologien kan når den er bedst, fandt jeg ud af, at jeg i astrologiens verden var i mit rette element. I dag kan jeg kigge på mit eget horoskop og smile lidt over alle de kvaler, jeg skulle igennem. For jeg kan nu tydeligt se både hvorfor jeg skulle blive astrolog - og hvad det var, jeg skulle lære i processen.    

Jeg tror naturligvis på, at man kan leve et fantastisk liv helt uden astrologi. Heldigvis! Men det jeg brænder for er, at skabe de bedst mulige forudsætninger for, at du kan blive bevidst om og vedkende dig dine særlige evner og træffe de rette valg i livet. Livet vil dig kun godt (tro det eller ej), men det kræver, at du løbende træffer valg, der er rigtige for lige netop DIG. Læs mere om min tilgang til astrologien her

***

Jeg har beskæftiget mig med klassisk og evolutionær astrologi siden 2008. Jeg har læst astrologi ved I.C Instituttet i København og arbejder i dag fortrinsvist med evolutionær astrologi og step astrology, hvor jeg er særligt inspireret af Steven Forrest og Christopher Witecki

Jeg stiftede AstroLab i 2018 og har siden efteråret 2019 været medlem af redaktionen på Horoskopbladet Stjernerne

Jeg er uddannet cand.scient.soc inden for antropologi og socialvidenskab og har i en årrække arbejdet inden for uddannelses- og beskæftigelsesområdet, senest som faglig udviklingskonsulent.