AdobeStock_422229942.jpeg
Hvad er astrologi
- og hvad kan jeg bruge den til?

Måske kender du primært astrologien fra ugebladene, hvor man kan læse om de 12 stjernetegn - 12 persontyper, der er opdelt efter hvilket tegn, solen stod i, da du blev født. Dit stjernetegn kan bestemt også sige rigtig meget om dig og hvilke overordnede temaer den kommende måned eller det kommende år vil byde på. Astrologi er dog andet og mere end dit stjernetegn - og er langt fra blot endnu en "kend din type" persontypetest. Der findes ikke to horoskoper, der er ens. Astrologi bør derfor ikke reduceres til at handle om "typer", men om hele personen.  

Astrologi stammer fra græsk og betyder læren om stjerner.  Den opstod helt tilbage i det gamle Babylonien og blev for alvor populær i 1400-tallet. Dengang var astrologien forbeholdt de få; de rige og de lærde. Siden da har astrologien naturligvis (og heldigvis) udviklet sig meget, men særligt de senere år er astrologien blevet revitaliseret. Astrologi bliver i dag brugt på helt andre måder end det var tilfældet for bare få år siden. Evolutionær (udviklingsorienteret) og esoterisk (spirituel) astrologi bygger eksempelvis ovenpå - og udfordrer i nogen udstrækning - den klassiske astrologi. Brugen af astrologi i erhvervslivet har nu også vundet større inpas, særligt uden for Danmarks grænser. 

Der er opstået nye faglige retninger, men også selve fundamentet for den astrologiske tolkning har løbende ændret sig. Dværgplaneten Pluto, som er helt grundlæggende for astrologisk tolkning i dag, blev først opdaget i 1930 og asteroiden Chiron i 1977. Chiron er efter min mening en anden væsentlig nøgle til at forstå det personlige horoskop. Siden da er flere objekter kommet til, fx dværgplaneten Haumea i 2008.   

Men hvad er forskellen på astronomi og astrologi? 

Astronomer og astrologer kigger principielt på de samme objekter, men med vidt forskellige formål og ud fra forskellige perspektiver. Til forskel fra astronomien, er (den vestlige) astrologis udgangspunkt geocentrisk, hvilket betyder, at solens og planeternes placering i tegn ses fra Jorden. Faktisk lige præcis fra hvor du befinder dig på jorden. Det er med andre ord ikke ligegyldigt i astrologisk sammenhæng om du er født i København eller Melbourne.

Astrologi består grundlæggende af 4 byggesten:

Planeter (herunder asteroider m.m.)

Tegn

Huse og

Aspekter

Det er her, astronomer og astrologer bliver rygende uenige. For når astrologen opstiller et horoskop for en person eller en begivenhed, er horoskopet ikke et udtryk for den faktiske placering af planeten på stjernehimlen, set fra solen. Astrologens perspektiv er med personen som udgangspunkt. 

Hvad kan astrologien så bruges til?

Astrologi kan bruges og bliver brugt meget forskelligt. De forskellige retninger inden for astrologien kan noget forskelligt og det er meget individuelt hvilket formål, astrologien tjener. I Danmark har astrologien for mange været ren underholdning, men bliver i stigende grad også brugt til fx:

  • Virksomhedsudvikling

  • Teambuilding

  • Udvikling af parforhold

  • Timing af livsbegivenheder

  • Dybdegående personlighedsanalyser

  • Personlig empowerment

  • Bevidsthedsudvikling; Hvad er dit "kald"?

  • Skyggearbejde og bearbejdelse af traumer

Mulighederne er mange, og dit valg af astrolog afhænger af, hvad du ønsker at få ud af en session. 

Jeg kender til en række andre astrologer og henviser dig gerne til den rette for dig. Læs mere om hvad AstroLab står for her