top of page

Tid til luftforandring?

Opdateret: 5. maj 2020

Den 5. maj skifter måneknuderne tegn og sætter nye temaer på dagsorden


De seneste 18 måneder har den sydlige måneknude været i Stenbukkens tegn og den nordlige måneknude i Krebsen. Tryghedsaksen. Vi er blevet tilskyndet til at se på, om der var områder i vores liv, hvor vi var for hårde mod os selv, kontrollerende, har følt os kontrolleret eller hvor vi var drevet af ydre mål; ambitioner, som måske end ikke var vores egne. Budskabet her var, lidt forenklet: Livet skal ikke føles som at løbe rundt i et hamsterhjul. Find ind til det nære. Til glæden ved de små ting. Mærk efter hvad der føles rigtigt. Og gå så efter det, der giver dig en god følelse - hele vejen - frem for at stræbe mod et mål, hvor vejen derhen måske føles meningsløs, ensom eller slidsom og stressende.


Og jeg skal da lige love for, at budskabet kom klart igennem i de sidste grader af transitten! Mens måneknuderne var i de mest personlige grader (0-4°) var store dele af Verden i "husarrest"! Frygt og ensomhed, som begge er Stenbukke-temaer, har helt klart fyldt meget i denne specielle tid. Men nærvær, familien, kreativitet og fordybelse har i høj grad også været dominerende. Det er Krebsens domæne og dér, hvor pilen pegede hen.


Har du fulgt med måneknudernes impulser, om du vil, er du stoppet op og har formentlig, på en eller anden måde, spurgt dig selv, om du er der, hvor du ønsker at være; hvor du kan mærke, at du gerne vil være. Men det er dybest set altid op til os selv, om vi vil følge "universets råd", som i rigtig mange tilfælde handler om at "go with the flow". At se mulighederne og læringen i situationen. Alternativet er, at vi holder fast og venter på, at alt skal blive ved det gamle. Også selvom vi ved, at det ikke kommer til at ske.


Tirsdag den 5. maj skifter måneknuderne så tegn. Den sydlige måneknude rykker ind i Skyttens tegn og den nordlige måneknude i Tvillingens tegn. Mere luft - yay! Har du planeter - eller måske dine måneknuder - i et af disse tegn, vil de næste 18 måneder være særligt vigtige for dig. Tvillingen er iøvrigt også her Venus befinder sig i øjeblikket. Hun går retrograd om en uges tid og vil derfor bruge ekstra lang tid i Tvillingernes tegn.


Sidste gang måneknuderne gik i Skytten/ Tvillingerne var i oktober 2001, i kølvandet på 11. september, som vi nok alle husker. Terrorangrebet mod Pentagon og World Trade Centers Twin Towers - Tvillingetårnene - som blev ramt af kaprede fly. Tiden herefter var præget af ændringer i rammerne for flytrafikken - som den også er nu. Denne gang er det dog ikke "kampen mod terror", men kampen mod covid-19.


Pandemi eller ej, skiftet i måneknuderne bringer ændringer i vores måde at rejse på. Ja altså, flyselskaberne i sig selv er måske nok mere et Vandbærer domæne, og konkurser og svære kår kan derfor nok nærmere tilskrives Saturn i Vandbæreren. Saturn sætter begrænsninger og barrierer op for at tvinge os til at skabe bedre og mere holdbare løsninger. Nu går den ikke længere! Fremtidens fly sviner ikke så meget. Og vi har jo teknologien allerede, så her handler det måske nærmere om ansvarlighed (Saturns domæne). Skytten (hvor den sydlige måneknude vil befinde sig de næste 18 måneder) repræsenterer nærmere måden, vi rejser på. Med sydlig måneknude her, vil vi i mindre grad tage på lange rejser. Tvillingen handler mere om korte ture og nye måder at rejse på. Det siger måske nok sig selv lige nu - men tendenserne vil fortsætte og der vil opstå nye måder at rejse på - og formentlig også nye transportmidler.


I takt med, at vi i højere grad vil holde ferie tættere på vores hjem, vil vi se vores lokalmiljø med friske øjne. Lære vores naboer (Tvillingen) bedre at kende, komme tættere på hinanden. Ikke mindst fordi nye fællesskaber, foreningsliv og samarbejder på tværs vil blomstre op de kommende år og langt ind i fremtiden. En tendens, der ikke blot skyldes måneknudernes tegnskifte, men en række større indflydelser, navnligt i Vandbærerens tegn. Samtidig er vi ved at afslutte en 200 års cyklus og starte en ny cyklus, der varer de næste 200 år. Her vil vores fokus på vækst og materialisme i stigende grad blive erstattet af et fokus på fællesskab, samarbejde, frihed og lighed. Det fortæller jeg meget mere om i mit foredrag hos Astrologisk Selskab, som indtil videre er planlagt til d. 28. maj 2020 kl. 19.


Tvillingen handler også om læring - og kommunikation i det hele taget. Det er nok det mest sociale tegn i hele zodiakken. Mens Skytten er den lange universitetsuddannelse og dannelsesrejsen, er Tvillingen dog nærmere det korte kursus eller webinaret på 2 timer - og en turen i sommerhus. Gamle støvede dogmer og "den endegyldige sandhed" (Skytten) vil blive udfordret og erstattet af en bredere vifte af "sandheder". Måske mere "street smarts" - og mindre akademikersnobberi (siger akademikeren...). Åbenhed omkring alternative tankemåder, øget samarbejde og nye måder at kommunikere på (fx nye sociale medier og ændret brug af medier) er temaer, som den nordlige måneknude ønsker at fremme. Hvis vi blot sladrer mere end vi plejer, kører derudad uden at lytte til menneskene omkring os - eller forsøger at lære nyt mens vi hopper fra det ene til det andet, så er vi nok ikke helt på rette vej... Det er ikke dén Tvilling, vi er ude efter ;-)

I vores personlige horoskop kan måneknudernes placering beskrives som vores livs kompas. Den sydlige måneknude er vores erfaring, mens den nordlige måneknude repræsenterer den retning, vi skal bevæge os i. Det gælder hele livet. Måneknudernes aktuelle placering kan man så kalde kompasset for den kollektive bevidsthed.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page