top of page
Retrograde planeter 

De fleste har hørt om Merkur retrograd, men vidste du, at de andre planeter også har retrograde perioder? Faktisk er der - næsten - altid mindst én planet, der er retrograd. Her kan du lære mere om, hvad det betyder, når en planet - eller asteroide - er retrograd.

rearview.jpg

Hvad betyder retrograd?

fares-hamouche-Xe9vkCD7_5g-unsplash.jpg

Merkur retrograd

saturn.jpg

Når saturn - læremesteren - er retrograd

Set i et astronomisk perspektiv er planeternes retrograde bevægelse blot en optisk illusion. Astrologisk set har det dog stor betydning om en planet bevæger sig direkte eller retrograd.

En retrograd planet går henover de samme grader, som den netop har bevæget sig henover. I sidste ende handler det om et nyt blik på fortiden.

Merkur retrograd er et af de mere alment kendte og "berygtede" astrologiske fænomener og får skylden for en hel del. Misforståelser, forsinkelser, fejlkøb, glemte aftaler, beskeder, der ikke når frem eller bliver modtaget af den forkerte, kontrakter, som vi senere må forsøge at komme ud af, trafikkaos og nedbrud af IT-systemer er alle sammen klassiske eksempler på Merkur retrograd. Men alt for ofte overses Merkur retrograds væsentligste funktion.

Saturn har ry for at være en hård læremester, og det er der sikkert også mange, der kan nikke genkendende til. Men Saturns ærinde er, at vise dig, hvor du skal tage ansvar - og er fair så længe du tager det.

Når Saturn er retrograd handler det om for alvor at få Saturns lektie under huden.

"Retrogrades are the cosmic clock's time for the planetary issues to be re-lived, re-visited and, if resisted, repeated in order to be fully resolved"

Jeffrey Wolf Green

bottom of page