Retrograde planeter 

De fleste har hørt om Merkur retrograd, men vidste du, at de andre planeter også har retrograde perioder? Faktisk er der - næsten - altid mindst én planet, der er retrograd. Her kan du læse mere om hvad det betyder når en planet - eller asteroide - er retrograd.

rearview.jpg

Hvad betyder retrograd?

Why.jpg

Merkur retrograd

saturn.jpg

Når saturn - læremesteren - er retrograd

Er på vej...

Merkur retrograd er et af de mere alment kendte og "berygtede" astrologiske fænomener og får skylden for en hel del. Misforståelser, forsinkelser, fejlkøb, glemte aftaler, beskeder, der ikke når frem eller bliver modtaget af den forkerte, kontrakter, som vi senere må forsøge at komme ud af, trafikkaos og nedbrud af IT-systemer er alle sammen klassiske eksempler på Merkur retrograd. Men alt for ofte overses Merkur retrograds væsentligste funktion.

Saturn har ry for at være en hård læremester, og det er der sikkert også mange, der kan nikke genkendende til. Men Saturns ærinde er, at vise dig, hvor du skal tage ansvar - og er fair så længe du tager det.

Når Saturn er retrograd handler det om for alvor at få Saturns lektie under huden.

"Retrogrades are the cosmic clock's time for the planetary issues to be re-lived, re-visited and, if resisted, repeated in order to be fully resolved"

Jeffrey Wolf Green

Merkur retrograd

Merkur retrograd er et af de mere alment kendte og "berygtede" astrologiske fænomener. Merkur retrograd får faktisk skylden for en hel del. Misforståelser, forsinkelser, fejlkøb, parkeringsskiven, der bliver sat forkert, aftaler, der går i vasken eller bliver ændret, beskeder, der ikke når frem eller bliver modtaget af den forkerte, kontrakter, som vi senere må forsøge at komme ud af, trafikkaos, computernedbrud og IT-systemer, der ikke fungerer. Allesammen klassiske eksempler på ”overraskelser” under Merkur retrograd. 


Merkur kaldes ofte kommunikationsplaneten. Planeten repræsenterer al form for kommunikation, teknologi, transport, bevægelse og transaktioner, køb og salg. Grundlæggende handler Merkur om udveksling og bevægelse. Udveksling af tanker, idéer, værdier og energi. Og om alt, der er forbundet med bevægelse. Kroppen i bevægelse, transportmidler - og ikke mindst tanker, der bevæger sig ind og ud af vores bevidsthed. Både dem, der hurtigt er væk igen og dem, der kan snurre rundt i dage, måneder eller år. Når den er retrograd bliver den ellers så hurtige og smart-i-en-fart Merkur derfor noget rundt på gulvet. Der bliver vendt op og ned på det, planeten repræsenterer; farten bliver sænket og det, der før var nemt og hurtigt kan pludselig blive meget bøvlet.


Men alt for ofte overses de retrograde perioders væsentligste funktion. Nemlig at GÅ TILBAGE. Retrograde perioder tvinger os, ofte på de mest besynderlige måder, ned i tempo. Ved at få os til at sænke farten, giver de retrograde perioder os mulighed for at gå tilbage og revurdere, refokusere, reflektere og reparere. Genbesøge noget, som måske manglede nogle detaljer eller krævede mere opmærksomhed. Muligvis for senere at kunne videreføre det på et bedre og mere solidt fundament, eller måske for, ved nærmere eftertanke, at indse, at det ikke længere fungerer. Men er vi vant til et liv med fart over feltet, kræver det en vis portion tålmodighed. Hvis vi kæmper imod indflydelsen, oplever vi bare frustration og stress over alt det, vi ikke når og det, der går skævt. Når jeg siger alt det, der går skævt er det fordi, at omstændigheder og begivenheder VIL tvinge os ned i tempo, hvis vi ikke selv sørger for det. Formålet med at gå tilbage er at sikre, at vi tænker os om en ekstra gang. Det sænkede tempo kan bringe ny viden med sig; for måske var der alligevel oplysninger i den kontrakt, som vi ikke var helt parate til at forpligte os til, eller manglende oplysninger for at kunne træffe et velinformeret valg.


Merkur retrograd kan vende op og ned på den måde, vi almindeligvis tænker og kommunikerer. Er du almindeligvis meget rationelt tænkende, kan du under Merkur retrograd blive mere intuitiv og kreativt tænkende – og omvendt. Perioden kan på den måde give nogle andre perspektiver på tingene. Du kan skam også være effektiv og få afsluttet ting i perioden. Du bør ikke starte nye ting op i netop denne periode, men du kan researche of forberede noget nyt, eller genoptage tidligere projekter og få dem afsluttet. Generelt er det en gunstig periode at trække sig lidt tilbage og reflektere over og blive mere bevidst om, hvorfor vi tænker og kommunikerer som vi gør. Og hvis du sidder med følelsen af, at der var mere at hente i en relation, et projekt eller en idé, så gå tilbage og giv det en chance mere.  


***  

Merkur retrograd betyder, at planeten, set fra jorden, bevæger sig "baglæns". Merkur er retrograd 3-4 gange årligt, cirka 3 uger ad gangen (plus den såkaldte ”skyggeperiode” før og efter den er retrograd). Det betyder altså, at planeten er retrograd op imod en fjerdedel af et år, hvilket gør det endnu vigtigere at kende til DOs og DON’Ts under retrograde perioder! Hvilke konkrete temaer det handler om, afhænger af det/de tegn, Merkur er i under sin retrograde periode og hvor i dit horoskop, det foregår, herunder om eventuelle personlige planeter er involveret.

 

Når saturn - læremesteren - er retrograd

Saturn har ry for at være en hård læremester, og har du været igennem din først, eller måske din anden saturnrunde (ved hhv. ca. 29 og 58 år), er det sikkert også noget, du kan nikke genkendende til. Men Saturns ærinde er, at vise dig, hvor du skal tage ansvar - og er fair så længe du tager det.


Når Saturn er retrograd, er det tid til virkelig at tage lektien til sig. Det handler ikke om status eller om at knokle lidt hårdere, bide i det sure æble og tage sig sammen. I hvert fald ikke nødvendigvis. Det handler om, at du skal tage ansvar for dit liv. For den situation, du står i. Karmiske begivenheder og møder med andre mennesker er meget typiske under Saturn retrograd. De kan give dig et nødvendigt skub; en indsigt, der bringer dig ud af hamsterhjulet, noget uproduktivt eller uansvarligt - og bringer dig videre mod noget mere meningsfuldt. Det kan være en smertefuld proces, men er det ikke nødvendigvis. Det afhænger af dit ståsted. Måske du allerede havde set det komme, måske er det, der sker udelukkende en befrielse. 

På det mere samfundsmæssige plan, er konflikten/ strejken hos SAS et klassisk eksempel på retrograd Saturn, her under den aktuelle Saturn retrograd. Saturn kaldes også Chronos, som betyder tid. Saturn kan skabe massive forsinkelser i trafikken - og handler samtidig om ansvar og hvad der er fair.

Effekten af retrograde Saturn er størst når den er stationær, dvs. lige op til og lige efter den går retrograd. 

Selve den retrograde periode varer ca. 4 1/2 måned og sker ca. en gang om året. Det er altså ikke en sjælden indflydelse, men ikke desto mindre meget lærerig. Det kan handle om stort som småt. Men lytter du til din læremester, vil du være taknemmelig i sidste ende, når Saturn igen går direkte.

 

AstroLab

CVR-nummer 39 88 66 34

v/ Astrolog Louise Bunnage

Kontakt

       astrolab@outlook.dk

       26 82 36 34

Betingelser

© astrolab.dk 2019 - website design by WIX