top of page

Folketingsvalg 2022

Et vigtigt valg - midt i en eklipsesæson!

Den 1. november 2022 skal danskerne til stemmeurnerne igen. Det vil sige, at vi midt i en eklipsesæson skal træffe vigtige valg om vores fælles fremtid.


Dagen for folketingsvalget falder lige midt imellem nymånen/ solformørkelsen i 2° Skorpion d. 25. oktober og fuldmånen/ måneformørkelsen i 16° Skorpion/Tyr d. 8. november (samme dag som det amerikanske mid-term valg!!).


Oversat til dansk betyder det, at alt kan ske, men uanset hvad, vil der være overraskelser!


Når man så ser på selve valghoroskopet, dvs. tidspunktet for åbning af valgstederne (med udgangspunkt i København, hvor valgstederne åbner kl. 8), er det igen Skorpion/Tyr aksen, der springer i øjnene - og Uranus!


Descendanten er i 15° Tyren, med nordlig måneknude (13° Tyren) på den ene side og Uranus (17° Tyren) på den anden! Folkets klimamarch og demonstrationen under partilederrunden, 'Demokratiets aften', i går er helt i tråd med den symbolik. Det er folket, der taler - og hvis der ikke bliver lyttet, må man jo gribe til alternative metoder.


Og klimaet er netop en af de "jokere", der - måske uventet - får en særlig betydning på valgdagen. Vi skal ikke glemme, at Uranus står i Tyrens tegn. Det er naturens ressourcer, og iøvrigt vores egne ressourcer og værdier, det handler om. Og noget skal der ske! Stilstand og "vi må jo også se på det med den grønne omstilling på et tidspunkt" er IKKE ligefrem det, som Uranus ønsker at sætte på dagsorden! Vækst og magelighed er ganske vist Tyre-ord. Men med Uranus i Tyren som dominerer både valghoroskopet og eklipsesæsonen som helhed, er det tid til at udfordre status quo. At redefinere begrebet vækst. Og at rykke sig lidt ud af den ellers så rare comfort zone.


Klimaet har dog fyldt overraskende lidt i valgkampen. Og de partier, der ser mest lovende ud i meningsmålingerne er ikke ligefrem dem, der går forrest i 'klimakampen'. Til gengæld læste jeg lige, at mere end hver 7. endnu ikke ved hvad de skal stemme. Det er jo også først i morgen! Med de mere eller mindre vanvittige forslag, partierne fremsætter her på falderebet, må der også være mange, der skifter mening i sidste øjeblik, så lad os se!


Astrologisk set kunne det i hvert fald godt tyde på, at der er overraskelser i vente, ændringer i magtbalancen og langstrakte forhandlinger omkring alliancedannelser.


Det bliver et spændende valg - husk at din stemme betyder noget!


Vil du vide mere?

Du kan lytte til afsnit #290 af podcasten Lyden af et Bedre Liv, hvor jeg for nylig var gæst i et særafsnit om folketingsvalg '22. Du kan finde afsnittet her eller der, hvor du normalt lytter til podcast.


Hvis du er interesseret i at vide mere om de aktuelle eklipser og den serie af eklipser, de tilhører, kan du desuden læse Annemette Pedersens artikel 'Eklipser' i Skorpionnummeret af Stjernerne.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page