top of page

Status på Merkur retrograd i Vægten (27/9-18/10 2021)

Uddrag fra PLAN IT og sammenhæng mellem Merkur retro og Nymånen d. 6. oktober

Når Merkur er retrograd er forsinkelser, misforståelser, aflysninger og miskommunikation en klassiker.


Det gælder os alle - men du vil især opleve det, hvis du har Tvillingen eller Jomfruen markant i dit horoskop (fx hvis det er dit soltegn eller du har ascendant eller en anden akse i et af de to tegn).


Du vil selvfølgelig også opleve indflydelsen meget konkret i dit liv, hvis du har planeter i de grader, som Merkur bevæger sig henover hele 3 gange. Denne gang handler det om planeter mellem 10°12' og 25°28' Vægten.


Har du Merkur/ Tvillingerne/ Jomfruen fremtrædende i dit horoskop eller planeter i Vægten?


For mig personligt er Merkur meget fremtrædende i mit horoskop og i skrivende stund står Merkur retrograd (aktuelt i 21°29' Vægten) oven i købet lige oven på en planet i mit horoskop - så, needless to say, jeg har ikke glemt, at Merkur er retro! ;-) Hvis jeg nu alligevel skulle have glemt det, blev jeg mindet om det i morges, da journalisten desværre måtte aflyse interviewet i dag på @minandenverden (som skulle handle om Nymånen i morgen) grundet sygdom. Så ærgerligt! Men forberedelserne skal jo nok komme mine klienter og PLAN IT medlemmer til gode, så intet er spildt og jeg er blevet klogere på hvordan vi bedst kan bruge de aktuelle indflydelser :-)


Mere væsentligt er det, at aflysninger og forsinkelser osv. jo kun er "symptomer" på noget dybereliggende. Det er dem, der får os til at sænke farten, revurdere, justere, midlertidigt ændre fokus eller helt ændre kurs. Og det har vi brug for her op til Nymånen, som er eksakt i morgen, d. 6. oktober kl. 13.06. Any obstacle is a redirection, right?


Nymånen i 13°25' Vægten - eksakt d. 6. oktober kl. 13:06 (Kbh)

Temaet for Nymånen er en kickstart af fundamentale ændringer i vores relationer. Den autenticitet, vi er kommet tættere på i vores eget liv, skal også afspejles i vores relationer. I ægteskabet, i forholdet til vores venner og familie, på arbejdspladsen, i træningscentret. Og den skal afspejles i vores værdier og det, vi konkret skaber, bygger op, arbejder med osv.


Det handler bestemt ikke (kun) om, at Sol og Måne mødes i Vægten, relationernes tegn! Der er mange faktorer, der spiller ind i det samlede billede her, herunder særligt, at Nymånen står sammen med Mars, Merkur (og Pandora...), i opposition til Chiron og kvinkuns til Uranus. Pluto (der går direkte samme dag som Nymånen) danner sin sidste kvadrat til Eris og Merkur og Pandora er i trigon til Jupiter. Venus hersker i Vægten og understreger med sin placering i de sidste grader af Skorpionen både behovet for noget mere ægte og potentialet for hemmeligheder, der kommer frem i lyset. Ingen plads til overflade og picture perfect her!


Merkur spiller en vigtig rolle ift. Nymånen, da vi "tvinges" til at genoverveje den måde, vi indgår i relationer og hvad vi i det hele taget har behov for og ønsker i vores relationer. At asteroiden Pandora står i konjunktion med Merkur under Nymånen og også gjorde det da Pandora Papers blev lækket, kan jo give et hint til, at der kan komme flere uventede nyheder og afsløringer når Pandora under Nymånen er i trigon til Jupiter (der forstørrer) og fortsat er i konjunktion med budbringeren Merkur.


Det er sjovt med de asteroider, som kan fortælle meget præcise detaljer, der supplerer den historie, som astrologien i forvejen fortæller. Det er næppe noget, man kan være på forkant med, med de mange tusinde asteroider, der findes, men sjovt at se i bakspejlet når Pandora Papers lækkes når Pandora (nr. 55) er i konjunktion med Merkur - og Wuhan i 2020 kom på verdenskortet da asteroiden Wuhan (nr. 3206) gik i Stenbukkens tegn og blandede sig med resten af flokken. Hvis du synes, at det med asteroiderne er spændende og vil vide mere, så sig til :-)


Hvis du er interesseret i at vide mere om temaerne for denne Merkur retrograd eller gerne vil vide mere om hvad min nye webbaserede app PLAN IT er for noget, har jeg sat teksten fra PLAN IT fra d. 27. september ind nedenfor. Læs også mere om PLAN IT her.I perioden 27. september til 18. oktober - og især omkring de to datoer - bør du være særligt opmærksom på at dobbelttjekke detaljer: Tjekke om P-skiven er sat korrekt, om e-mailen er sendt til den rette, om rejsen er booket til den rette dato, om e-butikken ikke er en svindler-virksomhed - og ikke mindst om der skulle stå noget med småt i den aftale, du overvejer at skrive under på, som er en deal-breaker. For der kan meget vel være detaljer, du overser hvis ikke du er ekstra opmærksom lige nu!


Forvent forsinkelser, misforståelser, udsættelser - og forvent først og fremmest, at dine omstændigheder (og dermed forudsætningerne for de aftaler, du laver) vil ændre sig. Hvis du er fleksibel, er det godt. Hvis du er lidt mere detalje-rytter end du plejer at være, er det endnu bedre.


Formålet med denne periode er, at få dig ned i tempo. Der er noget, du skal revurdere, genbesøge og ændre. Det kan handle om hvad du på et følelsesmæssigt eller åndeligt plan har behov for i dine relationer. Der er noget, der ikke er i balance, og du har nu muligheden for at tage dig tid til at revurdere og skabe den balance, som du eftersøger. Balance er et nøgleord, så hvor i dit liv er der noget, der er ude af balance? Du har ændret dig - men der er omstændigheder omkring dig, der er uændrede og kræver en justering.

Tiden er i det hele taget god til at genbesøge noget, som måske manglede nogle detaljer eller krævede mere opmærksomhed. Noget skal videreføres, dog på et bedre og mere solidt fundament, andet vil du indse ikke længere fungerer.

Tag dig tiden til at foretage justeringerne, også selvom det kræver, at andet må få anden prioritet. Hvis du kæmper imod, kan du opleve frustration og stress over alt det, du ikke når og det, der går skævt.

Vær iøvrigt opmærksom på, at du i denne periode kan opleve, at der bliver vendt op og ned på den måde, du almindeligvis tænker og kommunikerer. Er du almindeligvis meget rationelt tænkende, kan du nu være mere intuitiv og kreativt tænkende – og omvendt. Det kan give nogle andre perspektiver på tingene.

Du kan sagtens være effektiv og få afsluttet ting i perioden. Det handler om, at bruge tiden til det, den er bedst egnet til, netop at gå henover noget igen og afslutte det, du ikke tidligere har fået afsluttet. Dog bør du IKKE starte NYE ting op netop nu. Du kan i stedet researche og forberede noget, du vil starte op, eller genoptage tidligere projekter og få dem afsluttet.

---

Merkur er retrograd i Vægtens tegn fra d. 27. september til den 18. oktober 2021. Indflydelsen mærkes især omkring d. 27. september og 18. oktober, men du bør være ekstra opmærksom i hele perioden og iøvrigt udnytte perioden til det, den er bedst egnet til. Merkur bevæger sig fra 25 Vægten til 10 Vægten.


Merkur er desuden i retrograd skyggeperiode ca. 3 uger før og efter den retrograde periode, så det, du sætter i værk fra d. 6. september til 3. november 2021 kan potentielt ændre sig efter Merkur er ude af sin skyggeperiode. Hvad er en skyggeperiode? Før-skyggen er når Merkur første gang går henover de grader i tegnet, som den vil bevæge sig baglæns igennem under retrograd. Efter-skyggen er når Merkur går direkte igen - men først skal henover de samme grader for 3. gang. Det er her, de sidste justeringer bliver foretaget.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page