top of page

Nye veje til følelsesmæssig tryghed

Årets måske mest kraftfulde solformørkelse nærmer sig og det er vores følelse af tryghed, der kræver opmærksomhed


Hvad gør dig tryg?


Det er ikke nødvendigvis et spørgsmål, der er nemt at besvare. Måske er det nemmere at svare på, hvad der gør dig utryg - eller måske endda bange.

De senere år og i særdeleshed i 2020 har det massive fokus på de to modstående tegn Stenbukken og Krebsen (“tryghedsaksen”) udfordret vores følelse af tryghed. Vores materielle (Stenbukken) og følelsesmæssige (Krebsen) tryghed. Hvad hvis jeg mister mit job? Hvad hvis jeg går konkurs? Hvad hvis jeg må flytte? Hvad hvis jeg bliver ensom? Hvad hvis jeg bliver syg? Hvad hvis jeg bliver en fiasko? Hvad hvis de andre ikke kan lide mig? Hvad hvis jeg ikke slår til? Og hvad med min familie og mine venner?


Vi lever i en verden, der er under forandring. En tid, der er præget af uvished. Mange af dem, jeg taler med oplever denne uvished meget konkret. Uvisheden omkring hvad livet byder på efter en skilsmisse, tvivlen om hvad man egentlig er god til efter at have mistet sit job eller blot følelsen af ikke at høre til. Lige så mange oplever uvisheden som en følelse af, at der er nye tider omkring hjørnet, dog uden helt at vide hvad de er.

I tiden omkring formørkelsen på søndag kan du opleve, at din definition af tryghed bliver sat på prøve. Nymåner og solformørkelser (som også er en nymåne) handler typisk om en form for ny start. Men denne start er i 0° Krebsen. Nul. Det handler om fundamentet. Grænserne. Selve definitionen af følelsesmæssig tryghed og dine følelser, der vedrører dig selv. Dine følelser for dig selv.

Måske vil du opleve, at noget, der førhen gav dig tryghed, bliver taget fra dig. Ikke for at gøre dig utryg, men for at vise dig, at det var en falsk tryghed. Måske har din tryghed været bygget op omkring en anden, frem for dig selv? Måske har du forbundet tryghed med kontrol, og oplever nu at miste kontrollen. Eller måske passer din oplevelse af tryghed ganske enkelt ikke længere til den, du er i dag.

Det er tid til at definere tryghed på nye måder. At sprænge rammen for hvad der er trygt og hvad du tænker og føler om dig selv. Vi får hjælp af blandt andet Venus i Tvillingen, der er retrograd en uges tid endnu og Merkur, der går retrograd i Krebsen i morgen.

Det handler kort sagt om hvordan dine følelser og dine tanker arbejder sammen. Hvad siger din indre stemme? Bakker den dig op, er tilgivende, plejer dine sårede følelser og har tillid til, at du altid vil finde vej? Eller hakker den løs omkring hvor uduelig du er, og hvordan du ikke vil lykkes med at skovle dig selv op fra gulvet igen eller måske slet ikke fortjener det? Okay... alt indimellem er også muligt ;-) Men pointen er denne:


Du skaber selv fundamentet for følelsesmæssig tryghed. Og du og du alene kan skabe den tryghed, du har behov for.


Sørg for at give dig selv præcis det, dine følelser har brug for. Intet mindre. Falsk tryghed (fx penge, ting, interdependente relationer, prestige osv) kan meget vel falde fra hinanden, så byg dig selv op indefra. Så vil uvished ikke være utryg.


Del hjertens gerne budskabet ❤️


***

Solformørkelsen i 0°18’ Krebsen er eksakt søndag morgen (d. 21. juni 2020) og er dermed sammenfaldende med sommersolhverv (når Solen indtræder i Krebsens tegn, lidt før midnat aftenen før). Formørkelsen er den første solformørkelse i år (den seneste solformørkelse var d. 26. December 2019 - remember...?) - den næste er i midten af december, blot få dage før Jupiter-Saturn konjunktionen i 0° Vandbæreren. Konjunktionen som markerer helt nye tider, ideologisk og kulturelt.

Formørkelsen på søndag er nr. 2 ud af 3 formørkelser denne sommer, der alle sker med 14 dages mellemrum. Det er en vigtig periode, der kan være lidt af en gamechanger, særligt for dig der har planeter/ punkter, der bliver aktiveret af formørkelserne!

Der er som regel 4-5 formørkelser om året, men 2020 skiller sig naturligvis ud med hele 6 formørkelser; 4 måneformørkelser og 2 solformørkelser!0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page