top of page

Et følelsesmæssigt vendepunkt

Intens fuldmåne, hvor du og dine relationer er i rampelyset


Søndag d. 13. oktober 2019 kl. 23.08 er fuldmånen eksakt, med solen i 20°13' Vægten og månen i 20°13' Vædder. Allerede her ved vi, at det handler om relationerne. For de fleste nok de nære relationer: Ægteskaber, parforhold og tætte venskaber. Det kan dog også være dit forhold til dig selv - og til dit helbred, din livsstil, din økonomi eller andet.


Fuldmånen, som udgør oppositionen mellem solen og månen, står i eksakt kvadrat til Pluto (20°39' Stenbukken), som siden d. 3. oktober har været direkte. Det er altså ikke den eftertænksomme og indadvendte Pluto, vi har med at gøre mere. Det er full-on Pluto! Pluto repræsenter mange forskellige ting, herunder magt, sex (og magtliderlighed!), manipulation og psykisk vold. Et højere udtryk af Pluto er dog også evnen til at transformere og frigøre fra alt det unødige.


En kvadrat til Pluto gør det tvingende nødvendigt, at forholde sig til hvad der ikke længere fungerer. I Stenbukken handler det blandt andet om ansvar, roller, systemer og strukturer, der så at sige må lade livet - eller i hvert fald bør ændres fundamentalt. Pluto er kun 2 grader fra sin konjunktion med Saturn den 12. januar 2020. Så det er altså nu, du tager de (måske) første skridt henimod en fremtid, der formentlig kommer til at se noget anderledes ud end dit liv i dag.


Ved fuldmånen står Venus i Skorpionen også i opposition til Uranus i vædderen. Det kan gøre, at du i endnu højere grad føler, at du sidder fast i en situation. Det kan give et behov for, at kunne bryde ud. Samtidig handler kontakten mellem Venus og Uranus om, at det er på tide, at du tager dig selv seriøst. Det handler om dit selvværd. Du har gjort dig nogle erfaringer. Er det ikke på tide, at du anerkender dit eget værd? Og nej, du behøver ikke at have bevist alt over for dig selv. Du ved godt, inderst inde, hvad du står for og hvad du kan. Så tag det til dig. Du er god nok.


Fuldmånen er intens og i tiden omkring fuldmånen kan det være en god idé at træde lidt varsomt. Det er ikke alle, der er lige gode til at håndtere massivt pres og følelsesmæssige kulminationer. Men det kan netop for nogle opleves som en trykkoger. Og hvad er løsningen på at lette trykket? Frem for at reagere udad med vrede og aggression - eller for den sags skyld at reagere med manipulation eller undertrykte følelser - så TAG STILLING. Tag ansvaret på dig og skab den forandring, der skal til. Det kan være intenst følelsesmæssigt, men jeg tror på, at tingene nogle gange blæser op i hovedet på os, for at vi bedre kan se, mærke og erfare hvad der skal til. Tag skridtet og se hvordan tingene vil begynde at falde i hak.


Pas godt på jer selv derud <3

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page