top of page

Venus retrograd 19. dec. '21 - 29. jan. '22

Opdateret: 23. dec. 2021

Lad maskerne falde og lad os se kærlighedens sande ansigt

Venus' bevægelse er, ikke overraskende, utroligt smuk og unik. Hvis du ikke allerede kender til Venus-stjernen og geometrien i Venus' bevægelse, kan du starte med at se en illustration af Venus' bevægelse i forhold til Jorden (se billede og link til sidst i opslaget) <3


Venus er retrograd ca. 40 dage hver 18. måned og går retrograd i de samme 5 tegn (der danner Venus-stjernen) i mange år, før hun bevæger sig videre til andre tegn. Når Venus er retrograd skifter hun også fra at være aftenstjerne (synlig et par timer efter solnedgang) til at være morgenstjerne (synlig før solopgang).


Selvom Venus følger et klart mønster og cyklussen gennem de 5 tegn gentages hvert 8. år (det er 8 år siden, Venus sidst var retrograd i Stenbukkens tegn), er hver retrograde periode selvfølgelig forskellig. Det, der især gør denne Venus retrograd speciel er, at Venus i hele perioden følges tæt med Pluto. Derudover gik Chiron, den sårede healer, direkte samme dag som Venus gik retrograd. Med andre ord, temaet er dyb healing. Og det handler om, at finde ind til det, der er 100 % ægte. Intet andet vil føles tilfredsstillende.


Hvad betyder Venus retrograd?

Venus retrograd markerer ofte et nyt kapitel. En afslutning og ny begyndelse, der kan have forbindelse til den sidste retrograde periode (18 måneder tidligere) eller sidste retrograde periode i samme tegn, dvs. 8 år tidligere. Det er især gældende hvis du har planeter i de grader, hvor Venus går retrograd (denne gang 26°-11° Stenbukken) eller hvis Venus på en eller anden måde er fremtrædende i dit horoskop. Hvad det nye kapitel handler om, afhænger af hvor Venus retrograd lander i dit horoskop og hvilke aspekter, hun laver.


Når Venus er retrograd vender energien mere indad og du vil reflektere over, hvad der betyder mest for dig. Tidligere relationer kan dukke op igen fordi der er noget uafsluttet og det er også almindeligt, at gamle issues kommer til overfladen i eksisterende relationer. Det er tid til enten at løse de gamle konflikter eller afslutte noget én gang for alle. Man kan sige, at Venus retrograd markerer en slags oprydning i relationerne. Det er dog en proces, der først er helt afsluttet og til fulde kan forstås når Venus igen går direkte. Hvis du starter noget op mens Venus er retrograd, kan det ændre sig når først Venus er direkte - hvilket er en god idé at være bevidst om hvis du pludselig bliver forelsket eller får trang til at bygge om, få en tatovering eller lignende... Men Venus retrograd egner sig til at foretage ændringer i eller afslutte noget eksisterende. Ligesom det gælder alle andre retrograde perioder.

Venus - planeten for kærlighed?

Venus kaldes ofte planeten for kærlighed, og det er der bestemt også nogen sandhed i. Man kan ikke tale om Venus uden at tale om relationer. Venus handler i lidt bredere forstand om relationer, værdier, æstetik og smag. Venus siger både noget om hvem/hvad vi elsker og hvordan vi elsker og gerne vil elskes. Det vi værdsætter dybt og som bare føles rigtigt. Venus bliver ofte kaldet planeten for kærlighed, ikke fordi Venus er kærligheden i sig selv, men fordi hun beskriver den subjektive oplevelse det er, at elske en anden. Den kærlighed, du oplever, er din oplevelse af den anden, set med Venus' øjne.


Venus i Stenbukken er målrettet. Hvis der er noget, hun vil have, skal hun nok opnå det. Men hun går langsomt og metodisk frem. "Alt godt kommer til den, der venter" må være et citat fra Venus i Stenbukken. Og med Venus retrograd i Stenbukken kan hun godt indstille sig på, at der bliver lidt ekstra ventetid. Det er en tid, der er god til at blive ærlig omkring, hvad du egentlig vil og hvad der betyder noget for dig i dine relationer og i kærlighed.


Venus i Stenbukken kan nu også godt lide, at have styr på rammerne, på familien, på ambitionerne. Der skal være tjek på tingene og håret må godt sidde ordentligt. Men altså, Pluto har en helt anden dagsorden. Lidt mindre attachémappe - og til gengæld meget mere rå, passioneret kærlighed. Eller tomhed. Pluto er den der infrarøde lommelygte, der viser dig, hvor det ægte er - og der hvor, der ikke er meget at komme efter bag facaden. Og han er ikke bange for at ty til tilsyneladende barske midler for at du kan få øjnene op!


Venus-Pluto

Som jeg har skrevet om tidligere, mødes Venus og Pluto denne gang i en konjunktion ad 3 omgange. De har derfor en lang alvorssnak. Konjunktionen var eksakt den 11. december og er det igen den 25. december (mens Venus er retrograd - og iøvrigt dagen efter den eksakte Saturn-Uranus Kvadrat!) og i forbindelse med nymånen i starten af marts 2022.


Hvis det ikke var for Pluto, skulle Venus i Stenbukken nok opnå præcis det, hun satte sig for. Det handler jo bare om hårdt arbejde og målrettethed, ikke? Spørger du Pluto, så er svaret nej. Der er større kræfter på spil, som ikke handler om ydre mål og beslutsomhed. Pluto tolererer ikke det, der er uautentisk, ukærligt, fake, overfladisk eller "for børnenes skyld". Denne her Lamborghini historie (hvor en mand fik konfiskeret sin Lamborghini samme dag som han købte den) er også sådan en Venus-Pluto begivenhed i ens liv. Ved første øjekast temmelig surt, I know! Men med en mere spirituel (eller blot optimistisk) tilgang til livet blot endnu en læring på vejen. Om ham gutten så lærer noget af det, det er op til ham selv. Værs'go'! "Selv tak", siger Pluto. "Sig til hvis jeg kan hjælpe en anden gang".


Vil du vide om du ser fed ud i den kjole, der? Så spørg Pluto. I overført betydning, that is. Pluto associeres med underverdenen, for Pluto afslører sandheden. Den skinbarlige sandhed, som ikke altid er lige behagelig at kende. Det betyder også, at Plutos afsløringer kan føles brutale, uanset hvor meget, vi har arbejdet med vores skygger. Men desto mere du forsøger at komme udenom det, Pluto prøver at fortælle dig, desto hårdere vil det ramme dig. I starten kan det være hints, men Pluto er ikke bleg for at fjerne det, der ikke længere 'tilhører' dig. Alt det, du har knyttet dig til, og som ikke længere er til dig højeste bedste. Hvem ved, måske den konfiskation af Lamborghinien virkelig var vendepunktet for den mand. Højst usandsynligt, men selv det usandsynlige sker jo indimellem.


Healing og "genfødsel"

Det skyggearbejde, som Pluto og Venus retrograd sætter fokus på, kan involvere nogle svære, psykologiske processer og kan trigger gamle sår. Der er dog et fantastisk potentiale i denne periode for at bearbejde disse sår. At se dem i øjnene og derigennem transformere dem. Ikke mindst fordi Chiron i Vædderen samtidig presser dig til at heale dit ego. At være modig, ikke stolt. At handle på det, der føles rigtigt. At vide, at du fortjener det bedste. Det er ikke egoistisk. Det kommer alle til gode.


At være sårbar og at åbne sit hjerte kan være skræmmende. Men det er netop det, du bliver bedt om lige nu. Du kan vinde - og du kan tabe. Risikoen foreligger. Men prisen for ikke at turde, er tomheden, der ligger dér, et sted midt imellem 'alt' og 'intet'. Det bedste råd i plutoniske tider er altid at overgive dig til det, der føles rigtigt og slippe enhver forventning til et bestemt resultat.


Jeg ønsker jer alle en glædelig jul med masser af ægte kærlighed <3


Se link til illustration af Venus og Jordens magiske bevægelse her.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page