top of page

"Aldrig mere 9. april"

En re-post fra Instagram den 9. april om historien, der aldrig gentager sig, men ofte rimer

Det er som om mindet om besættelsen den 9. april for 82 år siden har fået en anden betydning i år. Som Mark Twains berømte citat: “Historien gentager sig aldrig, men den rimer ofte”. Det er omtrent samme devise, astrologien opererer ud fra. I mine øjne ikke for at kunne “forudsige fremtiden”, men for at lære af fortiden. Lære, at der altid er en mere kærlig vej.


Det er fx svært at undgå at se de slående ligheder mellem den 31. august 1939 og d. 24. februar 2022. Uranus var også dengang i Tyren (den har en omløbstid på omkring 84 år). Dengang var Saturn i Tyren, på vej mod en konjunktion med Uranus, i år er Saturn i Vandbæreren i kvadrat til Uranus. Mars i Stenbukken var i opposition til Pluto, i år var Mars i konjunktion med Pluto i Stenbukken. Måneknuderne var på samme tegnakse som i år (Tyr-Skorpion), men med nordlig måneknude i Skorpionenen, frem for Tyren. Og netop denne “lille” forskel vil jeg mene gør alverden til forskel. I det større billede (og jeg ved at det er let at sige fra mit ståsted), bliver vi kollektivt kaldet henimod fred og healing af fortidens sår.


Den helt store forskel er dog især Neptun (og Jupiter og nu Venus) i FISKENE. Da 2. Verdenskrig brød ud, stod Neptun i 22° Jomfruen - PRÆCIS modsat Neptun d. 24. Februar i år, som naturligt hører hjemme i Fiskenes tegn. I sit laveste udtryk er dette blandt andet udtrykt i de løgne og bedrag, der finder sted fra mange kanter. Og naturligvis flygtningestrømmene. Men i sit højere udtryk ser vi også dette i medmenneskeligheden, den massive hjælp til (i hvert fald nogle af) krigens ofre. Neptun er på hjemmebane og sammen med Jupiter og Venus kan alt ske.


Pluto i de sidste grader af Stenbukken må nødvendigvis udspille sig, og det er ikke kønt. Men der er håb. Astrologien er ikke som i 1939 og selvom der er visse mørke sjæle, er menneskeheden også nået et skridt videre.


Jeg har tillid til de gule marker 🙏🏻#9april #aldrigmere #saturnuranus #jupiterneptun #gulemarker #blåhimmel


Opslaget blev ved en fejl ikke delt på Facebook (fra Instagram )den 9. april, derfor denne repost ;-)


Tilføjelse: Hvis du er interesseret i at vide mere om hvordan Saturn, Jupiter og Pluto i 2020 også kan sige meget om sammenhængen med tiden i dag, kan du eksempelvis læse min artikel her fra 2019, se mit foredrag fra 2020 "På tærsklen til en ny tidsalder" i AstroBio, Astrologisk Selskab eller se min korte video her.


Er du interesseret i at vide mere om Jupiter-Neptun konjunktionen? Så se min video fra januar her.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page