top of page

Måneknuderne i Tyr-Skorpion 2022-2023

- An ode to JOY

Senere i dag, 18. januar 2022, skifter måneknuderne tegn. Den nordlige måneknude skifter fra Tvilling til Tyr og den sydlige måneknude fra Skytte til Skorpion. Måneknuderne vil være i Tyr-Skorpion frem til 17. juli 2023.


Måneknuderne er altid omkring 1½ år i samme tegn, før de bevæger sig ind i de foregående tegn. Det tager altså ca. 18 år for måneknuderne at komme hele vejen rundt. Sidste gang måneknuderne var i Tyr-Skorpion var 14. april 2003 til 26. december 2004.Behovet for dyb healing – af os selv og det kollektive – vil komme til overfladen. Alt det, vi hidtil har fortrængt fordi det var for svært at se i øjnene, må vi nu se i øjnene. Det er tid til at heale. Krop og sjæl.


Usunde bindinger til andre og skæve magtrelationer vil også være temaer, som det er tid til at se nærmere på. For at slippe.


Tyr-Skorpion handler også om økonomi og vores forhold til det materielle. Økonomien ændrer sig – men nok mest af alt vores forhold til økonomi og værdier. Hvad har egentlig størst værdi i dit liv? Hvad giver dig ro? Hvad giver dig glæde? Hvad får dig til at sukke dybt og hjertet til at smile? Dér har du nemlig Tyren. Og det er tid til at tage Tyren ved hornene.


Skorpionen er den nøgne og nogle gange barske sandhed. Av, hvor den (sandheden) kan gøre ondt! Det, der gør allermest ondt er dog nok, at vi har en tendens til at holde fast. I skylden, skammen, smerten, svigtet. Vi holder vejret, stivner, værner os. Er 'giftige', hvis det er det, der skal til for at beskytte os selv.


Tyrens budskab er et helt andet. Og her taler vi selvfølgelig kun om den smukke side af Tyren... ikke den stædige ko, der nægter at flytte sig ;-) Træk vejret, mærk efter, lyt til kroppen - og FØLG den. Tryghed er noget, du selv skaber. Find den indeni dig selv.


ODE TO JOY

The time has come

To face the truth

Acknowledge your wounds

Listen to your inner child


The walls you built

Come tumbling down

The beat of your heart

Gets louder and more aligned


Do you stand alone

Or is separation merely an illusion

You are supported

You are loved


Your experience

Echoes in me

We’re unbound

Yet connected


Beyond time and space

Beyond grief

Feel the calm

Surrender to the joy


***

Måneknuderne bevæger sig fortrinsvist baglæns (’retrograd’) gennem zodiakken, men skifter indimellem retning og går direkte. Den såkaldte True node (sand måneknude) afspejler denne bevægelse, mens nogle astrologer bruger Mean node (middel måneknude), som altid er retrograd. Mean og True node skifter tegn lidt forskudt. Mean måneknuderne skiftede til Tyr-Skorpion allerede kort før jul 2021, mens True måneknuderne altså først skifter tegn d. 18. januar 2022.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page