top of page

Måneknuder i Krebs/Stenbuk i fødselshoroskopet

Hvad betyder det når måneknuderne er tilbage til samme - eller modsatte - position som i dit fødselshoroskop?

Aktuelt er den nordlige måneknude (illustreret til venstre på billedet) som bekendt i Krebsens tegn og den sydlige måneknude i Stenbukkens tegn. Her har de været siden 6. november 2018 og er fortsat indtil 5. maj 2020.


Kollektivt betyder det, at vi er ved at lære om blandt andet omsorg for os selv og hinanden, sårbarhed, om at lytte til vores følelser og om barmhjertighed. Det er den nordlige måneknude i Krebsen. Samtidig er der temaer, som vi med den sydlige måneknude i Stenbukken bliver konfronteret med, for at lære at give slip på eller ændre det, der ikke fungerer optimalt. Det er temaer som fx kontrol, skyld, ensomhed, ydre (frem for indre) mål, kynisme og rigide eller ubarmhjertige systemer og magtstrukturer. Vi genbesøger så at sige de grimmeste sider af Stenbukken for at bevæge os i en anden retning - nemlig imod Krebsens (højere) egenskaber. Tryghed, nærvær, nærhed, omsorg, medfølelse - og i det hele taget at lytte til vores FØLELSER.


Nordlig måneknude i Krebsen i dit fødselshoroskop?

Er du født med den sydlige måneknude i Stenbukken og den nordlige måneknude i Krebsen er du vant til at tage ansvar og træffe beslutninger. Du kan måske være lidt af en hard-ball eller er måske blot meget karriere-orienteret, med et stort behov for KONTROL. Men en vigtig læring for dig med nordlig måneknude i Krebsen er, at lytte mere til dine følelser. At bløde lidt op og sætte fokus på de bløde værdier frem for karriere og succes. Selvfølgelig vil dette altid være præget af husplacering og horoskopet iøvrigt, men sådan generelt set.


Hvis det er dig, har du inden for det sidste år oplevet, eller vil inden for de kommende måneder opleve, at måneknuderne er vendt tilbage til det sted, hvor de står i dit fødselshoroskop. Det kan være hvis du er født i perioden april 2000-oktober 2001, september 1981- marts 1983, december 1962-august 1964 eller maj 1944-december 1945. I så fald bliver du skubbet - mere end os andre - til at indse, at det er din udviklingsvej. Hop ud af hamsterhjulet og lyt noget mere til dine følelser. Måneknudernes tilbagevenden kan være noget af en øjenåbner! Men nogle gange skal man også have et vink med en vognstang for at indse, hvad der er den rette vej, ikke?


Nordlig måneknude i Stenbukken i dit fødselshoroskop?

Hvis du er omkring 27-29 år, 46-47 år, 64-66 år eller 82-85 år, har du formentlig din nordlige måneknude i Stenbukkens tegn, altså modsat af hvor måneknuderne står i dag. Der stod de i perioderne november 1990-juli 1992, april 1972-oktober 1973, oktober 1953-marts 1955 og august 1936-marts 1937.


Hvad betyder det så? Faktisk er denne periode meget væsentlig for dig. På den ene side kan man sige, at det, du skal tilstræbe hele livet handler om, noget forenklet sagt, at bu skal bevæge dig væk fra det hjemlige og trygge og ud der, hvor det sker. Arbejde dig op til toppen, whatever that is. Altså ikke nødvendigvis stillingen som topchef...! Men være den, der tager ansvar og står stærkt i din integritet - uden for familien/ det nære. Har du din sydlige måneknude i Krebsen, er du måske fedtet ind i symbiotiske relationer eller snærende bånd. Du føler dig måske bundet til hjemmet eller bundet til en følelse af, at DU er nødt til at sørge for, at alle omkring dig har det godt, uden tanke på dine egne ønsker. Det kan også være, at det er dig selv, der har taget den følsomme rolle på dig og er nærmest overdrevent følsom. Er du for meget i din sydlige måneknude vil du i hvert fald uden tvivl opleve en markant UBALANCE.


Men som med alt i astrologien - alt i livet - handler det om at skabe den rette balance. Det handler jo ikke om, at vi skal efterlade det, som vi altid har været og som vi er rigtig gode til (vores sydlige måneknude). Det handler om at skabe en bro imellem de to polariteter, hvor usunde mønstre og vaner (som i høj grad er den sydlige måneknude!) kan erstattes eller afbalanceres af det, som den nordlige måneknude forsøger at vise os. For selvom det virker skræmmende eller ukendt, er den nordlige måneknude dit "THIS WAY"- skilt. Det er bare vigtigt at huske, at "baggagen" ikke blot er noget, der skal kastes overbord, men er kompetencer, erfaringer og kvaliteter, som i et vist omfang kan bruges.


Aktuelt

Jeg har skrevet en hel del om måneknuderne gennem de seneste år. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de har en kæmpe betydning såvel globalt/ kollektivt som personligt. På et personligt plan gælder det os alle, at måneknuderne lige nu har et budskab om, at vores følelser skal have en opgradering. Vi skal aktivt gøre noget for at have det bedre, på et følelsesmæssigt plan. Måneknuderne har længe (de sidste par måneder) stået i 8 grader og har netop flyttet sig til 7 grader. Vi har været tilskyndet til at træffe nogle beslutninger omkring hvordan vi vil føle os indeni og måske endda blive bedre til at lytte til vores følelser. Resten af perioden frem til maj 2020 handler om at følge det til dørs. Det handler om DIG og hvordan du får dig selv til at føle. Ikke hvordan andre får dig til at føle.


***

Måneknuderne er ikke planeter, men punkter, hvor Månen krydser Solens tilsyneladende bane (Ekliptika) i henholdsvis nordgående og sydgående retning. Måneknuderne bevæger sig baglæns gennem tegnene og er cirka 18-19 år om at vende tilbage til samme sted.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page