top of page

Mars direkte

Vores energiniveau - og potentielt undertrykte vrede - vender tilbage for fuld udblæsning!


Fredag d. 13. november 2020 bliver Mars stationær direkte og begynder, efter at have været retrograd i 2 måneder, langsomt at bevæge sig fremad.


Når Mars er retrograd, kan vi opleve manglende energi, måske direkte udmattelse. Der er simpelthen visse aktiviteter (fx arbejde.. ;-)), som vi ikke orker! Mars er nemlig vores drive, energi, passion, initiativ og handlekraft. Derfor kan det for mange føles som en tung sky, der letter, når Mars går direkte igen. Ah - nu er det vist tid til at løbe en tur - eller noget..


Når Mars går direkte, er det i det hele taget et oplagt tidspunkt at få rykket på tingene; at GØRE noget, lancere noget, presse på, tage affære.


Men Mars er samtidig vores vrede, vores ego og drifter. Vores indre "neandertaler" - eller måske bare vores indre lille barn, der ikke fik sin vilje. Og hvis nogen af jer får associationer til Trump, der har Mars direkte på ascendanten, ja, så er det selvfølgelig for egen regning ;-)


Det, som Mars retrograd i Vædderen især kan være god til er, at give lidt efter for den tiltrængte "passivitet". GØRE lidt mindre, handle mindre. I hvert fald på det, som vi alligevel egentlig ikke rigtig gider. For midt i følelsen af, at vi mangler energi eller drive, gemmer der sig alligevel hints til hvorfor. For der er sjovt nok nogle ting, som du alligevel kan finde energi til, nogle ting, der stadig kan få dig op ad stolen - og nogle ting, der stadig kan tænde en gnist inden i dig. Dér har du en af nøglerne til den læring, Mars retrograd kan bidrage til. Det gælder også personlige konflikter og kampe. I sit højeste udtryk, er Mars retrograd en periode, hvor vi begraver stridsøksen eller anerkender mere fredelige måder at kæmpe vores kampe på (hvilket jeg også skrev noget mere om i indlægget her). Men som med alt andet i astrologien, handler det jo om vores valg (og bevidsthedsniveau). For Mars retrograd kan lige så vel puste til den indædte vrede og gøre frustrationerne større og større.


I det tilfælde vil Mars direkte være proppen, der bliver skudt afsted. Den opbyggede frustration, der får frit løb.

I sit eget tegn, Vædderen, søger Mars (den modne version, ikke neandertaleren) på en eller anden måde at redefinere aspekter af vores adfærd (=Vædderen). Derfor er det et super godt tidspunkt at droppe de dårlige vaner (ok, nogle af dem), stoppe enhver form for upassende adfærd og begrave stridsøksen i den der relation, hvor I alligevel altid ender med at være "tabere" begge to. Fordi Mars retrograd har hvisket dig i øret, at du skal vælge dine kampe med omhu.


Når Mars bliver stationær og herefter går direkte, vil eventuel frustration, der har ligget og ulmet, komme til overfladen. Spørgsmålet er, hvad vil vi stille op med den? Vi skal i hvert fald nok forvente at se konflikter, der blusser op og i værste fald bliver meget voldsomme. personer, der i en periode, har haft en passiv indstilling, der pludselig tager kampen op.


Mars kan være både "krigeren" og "helten". Egoisten eller blot den passionerede.


Det er en god tid lige nu at tage handling på noget, du måske tidligere ikke har haft modet til, eller at stoppe en adfærd, der ikke længere tjener noget formål. Droppe dårlige vaner eller adfærdsmønstre. Hvis du bruger energien konstruktivt, kan du opleve både et større drive og energi til at få tingene gjort - men også en større klarhed over, hvad du egentlig har lyst til at bruge din energi på. Og det er da egentlig meget rart, ikke? Gør mere af det, der giver dig energi og mindre af det, der dræner dig for energi. Det er såre enkelt <3


***

Mars gik i sit eget, Vædderens, tegn d. 30. juni 2020 og nåede helt frem til 28 grader Vædder før Mars gik retrograd den 10. september. Mars har siden bevæget sig helt tilbage til 15 grader Vædder, hvor han går direkte d. 13. november 2020.

Mars når igen 28 grader Vædder d. 3. januar 2021 og kan dermed siges, at være helt fri af "skyggeperioden", hvor han betræder de samme grader for 3. gang. Mars går ud af Vædderens tegn og ind i Tyrens tegn omkring midnatstid d. 7. januar 2021.


I Tyrens tegn vil Mars iøvrigt i løbet af januar og februar indhente Uranus og de vil sammen gå i kvadrat til Jupiter og Saturn i starten af Vandbærerens tegn. Det kommer ikke til at gå stille af sig!


De dage, hvor Mars er stationær ("stopper op for at vende om") er særligt væsentlige, da planetens symbolik bliver forstærket. Men perioder med henholdsvis Mars direkte og Mars retrograd har hver sine kendetegn og muligheder... og faldgruber.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

コメント


bottom of page