top of page

"Stilhed" før stormen?

Den kommende uge og resten af året byder på lidt af hvert...

Jeg har sat stilhed i citationstegn, for helt stille går det jo alligevel ikke for sig. Det er skiftetider og det kan mærkes. Globalt, lokalt - og for langt de fleste også privat.


USAs befolkning er blevet hørt, og resultatet illustrerer den splittelse, der hersker. Samtidig viser det, at tiden er moden til forandring. Biden er udråbt som vinder af valget - med Harris som Vicepræsident. Spørgsmålet er nu, om det forbliver sådan? Det vender jeg tilbage til.


Denne uge byder på flere begivenheder, astrologisk set. Jupiter og Pluto mødes torsdag d. 12. november 2020 for tredje og sidste gang i år i konjunktion og markerer derved endeligt starten på en ny cyklus, der varer indtil februar 2033, hvor de mødes i Vandbærerens tegn.


Der er også mindre, men alligevel mærkbare, begivenheder. Merkur, som har været retrograd og bevæget sig tilbage i Vægtens tegn, går onsdag d. 11. november igen ind i Skorpionens tegn. Dér, hvor Merkur graver dybt, afslører hemmeligheder, bedrag og løgne. Eller fintælleren, der med glæde (eller i hvert fald med sandhedssøgende iver) laver en omtælling af mange millioner stemmer... I Skorpionen er Merkur nu også rigtig god til at sætte foden ned. Det er hertil og ikke længere. "Ud af min butik!"


Fredag d. 13. (øh, ja, i forvejen en dag, der for nogen blive forbundet med noget uhyggeligt ) stopper Mars så helt op for at gå direkte. Mars bliver stationær direkte, som det hedder, i 15° Vædderen, efter at have været retrograd i sit eget tegn, Vædderen, siden september. Ikke en helt almindelig retrograd periode. For Mars går ganske vist retrograd ca. hvert andet år, men sidste gang Mars var retrograd i sit EGET tegn, Vædderen, var i september-november 1941, en afgørende tid for magtskifte. Mars er almindeligvis i sit eget tegn i omkring 2 måneder, men denne gang bliver det til 6 måneder. Mars bliver i Vædderen året ud, et par dage inde i det nye år.


Når Mars er retrograd, er "krigeren" mere passiv end handlende. Eller mere fredelig end krigerisk - som Gandhis ikke-voldelige kamp (Satyagraha). Mars retrograd er vores allesammens mulighed for at vælge vores kampe med omhu; kæmpe for det, der er vigtigt for os og måske helt droppe nogle af de kampe, som mest af alt handler om, at vi helst ikke vil have vores ego såret. Vædderens arketype kan opføre sig utrolig barnligt (det gælder også afgående præsidenter med Mars lige på ascendanten...). Men Vædderen har også en anden side, nemlig den MODIGE, der tør gøre det rigtige, også selvom det er svært.


Når Vædderen går direkte fredag d. 13. november, kan vi godt forvente lidt action. Det, der har ligget og ulmet, den vrede, der er opbygget, kan komme til udtryk for fuld udblæsning. Som altid har vi dog et valg. Har du taget ved lære af Mars retrograd, ved du også, at der kan være gevinster for alle ved at begrave stridsøksen. Der er visse kampe og adfærdsmønstre, som du gør bedst i at droppe. Eller aktiviteter, du ikke længere bør bruge din energi på. Måske er det bare tid til at kæmpe dine "kampe" på nye måder. Dét er det højere udtryk af den periode, vi har i vente. Jeg har dog mine tvivl om det er denne læring, vi vil se eksempelvis blandt visse grupper i USA, hvor fronterne er stillet skarpt op og truslerne hænger i luften. Jeg håber på det bedste og håber ikke, at der bliver nogle blodige opgør.


I kølvandet på fredag d. 13., er der søndag en nymåne i 23° Skorpionen og senere samme dag mødes Venus i Vægten i eksakt kvadrat til Pluto. Nymånen kan på den ene side give større klarhed end vi har haft længe. På et personligt plan vil du måske opleve, at brikkerne begynder at falde på plads, og hele det her "kunne vi ikke bare rive 2020 ud af kalenderen"-år begynder at få sin berettigelse. I Skorpionen tegner vi stregen i sandet. Det er tid til at sætte nye intentioner. Tiderne ændrer sig, og vi skal finde vores rolle i det, der kommer. Venus-Pluto kvadraten understreger, at forandring er nødvendig. Måske på baggrund af dette år som helhed - måske på baggrund af nylige begivenheder. Jeg ville i hvert fald ikke undre mig hvis vi står over for endnu en større overraskelse. Dels grundet Jupiter-Pluto konjunktionen, dels grundet den 3. ud af 3 "hvad-skete-der-lige-der" opposition mellem Merkur i Skorpionen og Uranus i Tyren d. 17. november.


Jupiter-Pluto konjunktionen den 12. november 2020

Som nævnt mødes Jupiter og Pluto for 3. og sidste gang i år i en konjunktion. De mødtes også i konjunktion d. 4. april og 30. juni. Nu er vi altså nået til finalen! Konjunktionen markerer afslutningen på én 13-årig cyklus og starten på en ny, men ser vi alene på 2020, kan man jo sige, at konjunktionen er en "gentagelse" af tidligere og samtidig en afslutning eller en kulmination. Jupiter og Pluto kan groft sagt siges at have været i konjunktion hele 2020, men de eksakte konjunktioner i april og juni var sammenfaldende med en markant stigning af antal covid-19 smittede, eskalering af racekonflikter, Black Lives Matter og øget udøvelse af magt i form af restriktioner. Altsammen klassiske Jupiter-Pluto aftryk, som jeg har skrevet en del om tidligere og holdt flere foredrag omkring. Afsløringen af virusmutation i mink og den deraf afledte ordre om, at aflive samtlige mink i Danmark er endnu engang et tydeligt eksempel på Jupiter-Pluto symbolikken. Og konjunktionen er endda først eksakt på torsdag!


Det er værd at huske på, at Jupiter og Pluto tilsammen har en indbygget dobbelthed. De kan gøre små ting store og store ting små. Eller, dvs. det er Pluto, der har den egenskab - Jupiter overdriver det bare liiidt mere. Som da henholdsvis teleskopet og mikroskopet blev opfundet under en Jupiter-Pluto konjunktion. Eller da penicillin (som dybest set er mug) første gang blev anvendt som behandling under en Jupiter-Pluto konjunktion. Eller da spredningen af den spanske syge tog fart under Jupiter-Pluto konjunktionerne i 1918 og 1919 - og det samme skete under covid-19 i år. I den forbindelse er det værd at huske, at den spanske syge (som iøvrigt var meget mere omfattende end covid-19, da sygehusvæsenet slet ikke var gearet til at håndtere det) stoppede meget pludseligt. Den kom i tre bølger og stoppede så.


En anden pointe er, at Jupiter og Plutos ærinde først og fremmest er at afsløre det, der ikke fungerer. I 1918-19 mødtes Jupiter og Pluto i Krebsens tegn. Den spanske syge afslørede i den grad et sygehusvæsen (Krebsen), der ikke fungerede, og i kølvandet på den forfærdelige epidemi, blev sygehusvæsenet totalt reformeret. Nu er vi i 2020 og denne gang er det Stenbukken, det handler om. Og der er ekstra turbo på, for Saturn og Pluto mødtes i SELVSAMME GRAD - 22° Stenbukken - den 12. januar 2020, hvor Jupiter og Pluto nu mødes for 3. og sidste gang d. 12. november. Det er once in a lifetime, det her!

Det er ren Game of Thrones! - og det er ikke til at vide hvem, der ender med at have magten når vi er ude på den anden side. De massive opgør er præger især 2020, grundet afslutningerne af en række cykler og begyndelsen på nye (se min illustration, som viser, at det er et historisk skifte).


Jupiter og Saturns konjunktion i 0° Vandbæreren den 21. december 2020 markerer det sidste og største skifte i 2020. Det markerer (den spæde) overgang til en ny æra. En 180-årig cyklus. Pluto forlader først Stenbukken i 2024, så mon ikke vi fortsat vil opleve en vis form for overgangsperiode til den nye tid?


Valget i USA

Biden er erklæret præsident, så der er vel ikke mere at tale om...?


Jeg tror de fleste gør sig tanker omkring, hvad der kommer til at ske i den kommende tid, og egentlig holder jeg helst mine tanker for mig selv. Men vi bliver nok klogere på hvad der kommer til at ske når Mars er gået direkte. Trump har i bedste (eller nærmere dårligste) Mars retrograd stil endnu ikke holdt sin nederlagstale. Tiden vil vise om han og hans støtter kommer til at give sig uden kamp.


En ting er sikker, og det er, at Joe Biden og Kamala Harris er et godt par. De repræsenterer naturligvis nogle af de samme værdier, men deres synastri (deres horoskoper sat op imod hinanden) viser, at de har en tæt, karmisk forbindelse. Det er min overbevisning, at deres parløb var meant to be.


Set med (evolutionære) astrologiske briller, er det ret smukt, det Biden har opnået med denne (foreløbige) valgsejr. Biden har som bekendt oplevet utallige personlige tragedier i sit liv. Tragedier, som kunne have væltet ham, ført ham til selvmord eller fået ham til at opgive karrieren. Han har da også været tæt på, ifølge ham selv. Og præsidentposten har han jo også forgæves forsøgt at opnå flere gange, uden held. For ham har valget handle om at repræsentere et alternativ til de løgne og den magtmisbrug, som Trump står for i hans øjne. "We need healing", som han siger. For mig at se, har han brugt sine personlige tragedier til at opnå større forståelse og empati for andre mennesker, og derigennem gøre en forskel. Det er et klassisk Chiron-aftryk når det er bedst. Chiron, den sårede healer.


Biden har i sit fødselshoroskop Chiron i konjunktion med sin nordlige måneknude og i kvadrat til Sol-Venus konjunktionen i Skorpionens tegn.


Og så er der Kamala Harris. Jeg vil rigtig gerne skrive mere om Harris en anden gang. Ikke mindst fordi jeg ser hende som USA's kommende præsident...


Ét lille fun-fact er, at USA's måne (i Vandbæreren) er i konjunktion med Harris' Saturn (=hendes livsværk). Og USA's Pluto er i kvadrat til Harris' Måne. USA står over for sin første Plutorunde (er eksakt i juli 2022, men er allerede aktiv), hvilket betyder massive forandringer - måske en total forvandling (Pluto) - af USA's værdier (2. hus).

Jeg er ret sikker på, at hun kan være den rette til at "bære flammen" (et billede på hendes Vesta på sin MC). Mit eneste spørgsmål er: Hvornår?0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page