top of page

Gammel vin på nye flasker?

Gamle, velkendte emner er dukket op til overfladen og nymånen i 4° Fisken kan betyde repetition eller nye perspektiver


Først og fremmest en disclaimer. Udtrykket "gammel vin på nye flasker" får ganske vist gammel vin til at lyde som noget, der ikke rart. Som noget, man ønsker at camouflere med en ny og fin flaske, men som stadig er mere af det samme. Men i Fiskenes ånd (vin repræsenteres af Neptun, planeten der forbindes med Fiskene) må jeg lige understrege, at en god rødvin under de rette forhold kun bliver bedre med alderen. En vin af dårlig kvalitet, eller vin, der i modningen har været udsat for dårlige forhold, kan derimod blive udrikkelig med tiden. Det handler om at kunne vurdere hvad der er værd at bevare og samtidig sikre de bedst mulige vilkår. Det samme gælder nymånen i 4° Fisken, der er eksakt søndag d. 23. februar ca. kl. 18.


Fiskenes tegn er det sidste tegn i zodiakken. Fiskene kan siges, at rumme alle de foregående tegn i sig. Det ubevidste. Sjælen. Vores karmiske baggage. Når vi er i Fiskenes tegn, kan karmiske issues dukke op til overfladen - og med Merkur retrograd i Fiskene kan de gamle temaer blive særligt fremhævet.. Det kan være gamle, indgroede følelser og mønstre relateret til fx manglende selvværd, skam, opgivenhed eller ensomhed. Måske har du svært ved at elske dig selv? Måske er det din grænsesætning, der er problemet. Giver du dig selv den plads/ro/næring/søvn osv., du har behov for? Måske oplever du, at dine følelser er i vejen? Af en eller anden årsag vil du måske ikke acceptere det, du føler - eller måske reagerer du uhensigtsmæssigt på dine eller andres følelser? Det kan også være, at det er dine tanker, der bringer dig tilbage i samme elendighed gang på gang. Tror du grundlæggende på dig selv?


Nymånen (i praksis de kommende 3 dage) er din mulighed for at sætte en ny intention for hvordan du vil betragte din baggage. Du kan hælde det gamle sprøjt (læs: dine gamle mønstre) på nye flasker. Du kan fx forlade en partner for blot at udspille samme mønstre med en anden. Eller sige jobbet op fordi "chefen er dum" - for 6 måneder senere at befinde dig i et nyt job, med en lige så håbløs chef. Eller du kan rette fokus mod dig selv. Hvad har DU brug for - fra dig selv - for at kunne have det godt inderst inde? I de afkroge af dig selv, hvortil de færreste får adgang. Vi er tilbage til vinen og den kærlige behandling, den har behov for. Flasken er det, de andre ser.


Der er nymåne I Fiskene en gang om året, men de seneste par år heftige transitter betyder, at mange af os allerede har arbejdet meget med at give slip på omstændigheder, der ikke harmonerer med vores indre. Denne periode handler om, at vi også skal se på hvordan vi håndterer vores indre "dæmoner"; selvsabotagen og vores manglende evne til at lytte til vores højere selv. Kan vi mon ændre den måde, vi behandler os selv? (og dermed andre...)


Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvilke livsområder, det udspiller sig i for dig, skal du se, hvor 4° Fiskene falder i dit horoskop. Fiskenes placering i forhold til dit soltegn siger noget om, hvad dine karmiske issues handler om, mens det hus, 4° Fiskene befinder sig i (ift. din ascendant) viser hvilket livsområde, det udspiller sig i.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page