top of page

"Act like a jedi"

"Vi er i krig", som Frankrigs præsident udtrykte det over for sit folk. Og sikken ro, vi svarer med.


En række lande er lukket ned. Store dele af samfundet er næsten gået i stå, grænser er lukkede og aktiemarkedet er faldet med 26 % på bare én måned. Frankrigs præsident har erklæret krig mod Coronavirus. Iøvrigt et interessant ordvalg, taget i betragtning, at Saturn-Pluto konjunktioner historisk har ført krige med sig. Vi står midt i den historiske tid lige nu. Midt i krisen. Vendepunktet.


Set i et astrologisk perspektiv, er det ikke nødvendigvis så slemt, som det måske ser ud. Dog kræver det, at vi er tilpasningsdygtige og har tillid til processen.


Jeg vil ikke gøre mig klog på følgerne af COVID19-pandemien ud fra et sundhedsvidenskabeligt perspektiv. Det vil jeg lade Sundhedsstyrelsen og andre kloge mennesker om. På samme vis vil jeg ikke afgøre om det, som vores regering og flere andre regeringer har gjort er det "rigtige". Det, jeg kan se er, at Mette Frederiksen og regeringen har handlet/ handler ud fra det, de mener er det rigtige og mest ansvarlige at gøre. Beslutningen om at lukke skoler og daginstitutioner og sende medarbejdere i den offentlige sektor på hjemmearbejde kom netop som Saturn rykkede ind i den kritiske grad, 29° Stenbukken. Det var tid til at tage ansvar.


Astrologisk set er den kaotiske situation, som hele verden står i, ikke overraskende - altså lige med det forbehold, at det var umuligt at vide (bortset fra i bagklogskabens klare lys), at det lige præcis var et virus, der ville chokere verden. Men et eller andet måtte ryste os i vores grundvold - for at der kan ske en forandring. Som jeg var inde på i artiklen Et historisk vendepunkt (også publiceret i Skyttebladet 2019 i Horoskopbladet Stjernerne), vil chokket (repræsenteret ved 22°) forandre vores syn på verden. Fra det første dødsfald som følge af Coronavirus d. 10. januar 2020 (2 dage før Saturn-Pluto-Merkur-Ceres konjunktionen og samme dag som formørkelsen, der også er nævnt i artiklen) til nu en global krise, der påvirker den globale økonomi, mobilitet og samhandel - og selvfølgelig helbred. Det føles allerede lidt som en anden verden. Men der vil ske store og gradvise forandringer i kølvandet på situationen i dag.


På kort sigt nærmer Jupiter sig nu samme sted, hvor Saturn-Pluto konjunktionen fandt sted i januar 2020 (og hvor Jupiter og Pluto mødes i november 2020, kort tid før Jupiter og Saturn mødes i 0° Vandbæreren - mere om det senere!) og på torsdag indhenter Mars Jupiter i 22° Stenbukken. I 22 grader kan der være endnu et overraskende twist - så vi vil nok få os en overraskelse. Det er dog værd at huske på, at gennembrud typisk kommer i kølvandet på nedbrud. Lige nu ser det hele for nogle ud til, at bryde sammen. Og man kan også sige, at en del af det, Pluto i Stenbukken og rækken af "sammenstød" i Stenbukken i løbet af 2020 netop afspejler, er disse nedbrud. Ikke for at ødelægge, men for at reformere og transformere. Skabe noget, der "holder". Er mere bæredygtigt, kærligt, ærligt. Mars-Jupiter konjunktionen sker samtidig med, at både Saturn og Solen er i 29°, i fint aspekt til hinanden, og det er det perfekte tidspunkt at begynde at handle på det, du tror på. Det er nøglen.


Tiden lige nu gør, at mange genovervejer deres liv og hvad de gerne vil bruge det til fremover. Træf dine beslutninger ud fra tillid, frem for frygt. Snart går Saturn i Vandbæreren og det er tid til, at vi skal være mere innovative, i business og i vores privatliv. Det betyder ikke blot, at vi skal tænke "smart", men kollektivt, bæredygtigt og med hjertet.


Denne uge vil du blive udfordret ift. om du går til livet med tillid eller frygt. Den nye tid er baseret på tillid, så er du med eller ej?


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Commentaires


bottom of page