top of page

Tid til en timeout?

Med Pluto retrograd får vi mulighed for at slikke vores sår og finde os til rette i en ny situation


At Pluto går retrograd er ikke en sjælden begivenhed. Pluto er retrograd cirka 5 måneder om året. Det er blandt andet derfor Pluto transitter er så langvarige og dybe, som de er - det er 'frem og tilbage' indtil vi forhåbentlig har forstået budskabet. Men denne gang er det ikke en hvilken som helst retrograd periode.


I overskriften kalder jeg det en timeout. Vi taler dog ingen almindelig "kaffepause" her, dog i første omgang en pause fra bulldozeren (læs: Pluto). En tid til at reflektere over det, der er sket især de sidste 3 måneder. Få det hele til at synke. Måske er der noget, du skal acceptere er slut? Eller du skal finde nye ben at stå på? Og måske er perioden bedst brugt på, at revidere hvad fremtiden skal byde på. Pluto fjerner ofte noget fra dit liv, men erstatter det med noget, der giver dit liv større mening. Hvis du tillader det.


Men det vil ikke være en timeout, der går helt stille af sig. Jupiter og Pluto, der mødtes i april 2020, mødes igen i slutningen af juni, mens Pluto stadig er retrograd, og vil mødes en sidste gang i november når Pluto igen er direkte. Det har jeg vist skrevet om mange gange. Og Pluto retrograd møder også krigeren (og pioneren) Mars i en spænding i august og oktober. Mødet i oktober falder sammen med, at Pluto gør sig klar til at gå direkte og er særligt markant, så begivenhederne her behøver ikke at være "dårlige", men vil i hvert fald være markante og kraftfulde. Husk det når du selv ønsker at få noget ud over stepperne, ikke? ;-) Spændingen ligger der, mellem egne ønsker og samfundets krav, mellem handling og lammelse, gode og dårlige intentioner. Men vi har altid et valg.


Pluto er i skrivende stund i 24°59' Stenbukken - altså blot ét bueminut (1/60 af en grad) fra at være i 25° Stenbukken. Vi bliver altså i 24° lidt endnu. Der er måske nok noget omkring vores fremtid, vi lige skal arbejde lidt mere med at acceptere eller omfavne. Vi skal bevare et åbent sind og finde os til rette i følelsen af, at vi befinder os i en ny situation, hvadend det måtte involvere præcis for dig. Pluto bevæger sig i sin retrograde periode fra de knap 25° Stenbukken og tilbage til 22° Stenbukken, hvilket er interessant i sig selv. Lad mig nævne nogle af årsagerne hertil:


- Pluto vil frem til oktober 2020 bevæge sig tilbage igennem de samme grader, som han har bevæget sig igennem de sidste 3-4 måneder - det er med andre tid til at reflektere over de seneste måneder, herunder revurdere valg, strategier og måder at styre på

- Pluto vil grundet sin retrograde bevægelse igen møde Jupiter i 24° Stenbukken (som i april). Vi bliver tilskyndet til at være åbne over for en fremtid, der ser anderledes ud end før. Selvom ydre begivenheder kan handle om autoritative regeringsmagter, smittespredning og begrænsninger i frihed, er det kun en del af historien. Gennembrud (globalt såvel som personligt) og personlig udvikling mere generelt er i fokus.

- Pluto vil nå tilbage til 22° Stenbukken. Samme grad som Saturn-Pluto konjunktionen fandt sted i januar - og samme grad som Pluto vil mødes med Jupiter i november, når Pluto igen er direkte. Hvis der er én grad, der er toneangivende for 2020, er det den. Og 22°? Ja, det er en temmelig kaotisk, uforudsigelig og følelsesbetonet grad. Magteliten, en god forretning og alt hvad der hedder regler og rammer (hvadend det er lovgivning eller for dig privat) - og alt hvad der ellers kendetegner Stenbukken - er i total forandring. Og vi ikke set alt endnu.

- Som jeg tidligere har skrevet om, bliver vi hver især - også landene imellem - påvirket forskelligt at Pluto. Kina har fx sin Jupiter i 22° Stenbukken i 12. hus og har oplevet masse- hospitalindlæggelser. Når Pluto når samme grad igen, er der risiko for, at samme emne blusser op igen - men vi kan håbe, at det er i ny form. Måske Pluto "blot" afslører flere hemmeligheder omkring situationen i Kina. Danmark har i sit horoskop ingen planeter i Stenbukkens tegn, men har Uranus i 25° Vædder, i kvadrat til Pluto lige nu. Det, der er achilles-hælen er vores frihed (Uranus), men også vores helbred og dagligdag, da Uranus hersker over 6. hus i Danmarkshoroskopet). USA, nærmer sig som bekendt sin første Pluto runde, altså hvor Pluto er tilbage til samme sted som i fødselshoroskopet. Og Pluto står i 2. hus, huset for blandet andet økonomi og værdier. Det er først i 27° Stenbukken (hvor den vil passere i 2022), men den overhængende krise mærkes allerede. Det bliver spændende, at se hvordan, USA vil imødekomme de valg, som Pluto stiller. Needless to say, Trumps horoskop er selvfølgelig også i den grad aktiveret af Pluto i denne tid. Trump har Pluto i opposition til Saturn i 23° og Venus i 25° Stenbukken - begge i 11. hus. Så hvilke værdier (Venus) vil være de bærende, og vil Trump tage ansvar (Saturn) for befolkningens interesser (11. hus)?


Er du mere interesseret i astrologien for Kina, USA og Danmark (herunder alt det, der ikke blot handler om Pluto...)? Så er der to artikler i Tyrens nummer af Stjernerne, skrevet af Adrian Duncan og Lillian B. Jensen. De går meget mere i dybden med emnet.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Kommentare


bottom of page