top of page

Ready or not - here I come!

Fuldmånen den 28. januar 2021 er en oplagt mulighed for at se fremad

Det er januar, det er gråt, slankekuren er blevet droppet til fordel for trøstespisning og corona-mave - og rigtig mange af de ting, som vi ellers plejer at kunne dulme vintertristheden med, er lukket ned.


Det er som om en massiv tung dyne har lagt sig over os. Sådan føles det i hvert fald for rigtig mange.

For to dage siden var der en ung mand, der hængte sig selv i nærheden af, hvor jeg bor (og jeg bor skam ikke specielt deprimerende). Det får mig til at tænke over, hvad livet kan gøre ved os.


Da 'livet' ramte de mange

2020 vil nok sent blive glemt. Året, som mange (siger, at de) helst ville have været foruden, året som ændrede manges liv. I det hele taget et vendepunkt for mange. Forhåbentlig til det bedre, men, hvis du skulle være i tvivl, så lad os bare sige: Det vil tiden (og dine handlinger) vise.


Vi skriver nu 2021 og på overfladen er der meget, der ikke er så anderledes. Måske lige bortset fra en optrapning af konflikter og protester, endnu flere udskiftninger i toppen og en voksende (bevidsthed om) ulighed nationalt og globalt. Mange af Stenbukke-temaerne (her hentyder jeg til det væsentlige antal planeter i Stenbukkens tegn, herunder historiske afslutninger/ begyndelser på indtil flere cykler) fra sidste år fortsat ind i 2021.


Astrologisk set, er der dog også væsentlige forskelle fra 2020 til nu.


Fra nedbrud af fortiden til kampen om fremtiden

Flere af Stenbukke-planeterne (Jupiter og Saturn - og aktuelt også Solen, Pallas og Merkur) har bevæget sig videre fra de sidste grader af Stenbukken til starten af Vandbærerens tegn. Uranus er ligesom i 2020 i Tyrens tegn - og har aktuelt besøg af Mars og Black Moon Lillith. Men forskellen her er, at planeterne i Vandbæreren nu udfordrer Tyre-planeterne massivt (og den anden vej rundt). Og det er to faste tegn, der udfordrer hinanden. Uanset hvor astrologi-kyndig du er, så bare forestil dig to - øhm - en ko og et rumvæsen, der står FAST på sit! Hvem giver sig? Netop, ingen af dem kan måske helt forstå den anden, men de er begge nødt til at rykke sig lidt.


Fra et Stenbukke-præget år i 2020, er 2021 altså nærmere et Vandbærer-Tyr år.


Oversat til dansk: Fra et år, hvor det gamle regime med dets forældede magtstrukturer og systemer (Stenbukken) for alvor begyndte at smuldre - til et år, hvor det progressive (Vandbæreren) og det traditionelle (Tyren) kæmper om fremtiden.


Indre kampe

Pluto er dog fortsat i de sidste grader af Stenbukken. Er for blot 3 dage siden gået ind i 25° Stenbukken (Pluto nåede ellers næsten de 25° i slutningen af april 2020, hvor den gik retrograd i 24°59' Stenbukken!). Oprydningen i toppen fortsætter med andre ord nogle år endnu (dette skal forstås i mere bred forstand end blot politikere og andre fremtrædende personer, der bliver udskiftet - det handler om hele magtstrukturer, systemer og paradigmer).


De mange planeter, der i 2021 udkæmper sine "kampe" i Vandbæreren og Tyren, er dog i starten af tegnene, og foregår altså på et mere personligt niveau.


Det er denne forskel, vi i stigende grad begynder at mærke. Uanset hvor mange konflikter og hvor meget kaos, der måtte være i den ydre verden; i samfundet, i Verden. Så handler udfordringerne vi står overfor i 2021 i høj grad om os selv.


Planeterne i Vandbæreren spørger: Er du det rette sted? Hører du til hvor du er? Står du ved den, du er? Står du ved din individualitet? Og behandler du dig selv godt? Respekterer du det, der gør dig anderledes?


Planeterne i Tyren spørger: Værdsætter du dig selv tilstrækkeligt? Sætter du grænser over for dig selv og andre, der afspejler dit værd? Er det, du gør også "det værd"? Viser dine handlinger, at du værdsætter dig selv? Hvad værdsætter du allermest?


Når man sætter det sådan op, kan Vandbæreren og Tyren jo godt finde fælles fodslag, ikke? :-) (selvfølgelig! Det kan alle tegn! - nogle gange må man jo bare sætte tingene lidt på spidsen).


To tegn i kvadrat kan ganske vist være mere udfordrende at integrere end to, der er mere enige. Begge må rykke sig lidt, for at det kan gå op i en højere enhed. Men resultatet er også så meget desto bedre.


Fuldmånen som startskud

Jeg har sikkert mistet halvdelen af læserne undervejs - men tillykke! DU nåede frem til pointen!


Fuldmånen den 28. januar i 9°01' Løve/Vandbærer (Månen i Løven oplyst af Solen i Vandbærer) ville egentlig have været passende nytårsaften! Fuld af festfyrværkeri - i hvert fald på de indre linjer. Fuldmånen markerer fornyet håb og ikke mindst handlekraft, samtidig med, at den markerer en afslutning af noget og begyndelsen på noget andet. Det er NU 2021 kan gå i gang!


Mindre end 2 timer før fuldmånen er eksakt, passerer Venus ganske vist Pluto. Det er det første dødsstød til en fremtid, du havde forestillet dig - men samtidig også starten på en anden. Venus og Pluto mødes igen i 25° den 25. december 2021, hvor Venus er retrograd. Når de efterfølgende mødes igen i marts 2022 har Pluto bevæget sig videre til 27° og beskæftiger sig ikke længere med dine forestillinger om fremtiden. Så lyt til sjælen, der kalder lige nu: "Nej, ikke den vej. Dén vej!" I overført betydning :-)


Nu er det ikke sådan, at bang! der røg den plan for fremtiden. Bang! der kom fuldmånen. Det er blot for at sige, at der er en sammenhæng her. Venus-Plutos budskab om overgivelse er vigtig for at forstå fuldmånens budskab.


Tro, håb og kærlighed

Den ellers så farverige og kærlige Løve-måne står under denne fuldmåne over for en skare af planeter i Vandbærerens tegn - i kvadrat til Uranus, Black Moon Lillith og Mars i Tyren! Alle i faste tegn, by the way... (hvor er den smiley, hvor aben holder sig for øjnene...?).


Igen tilbage til kvadraterne - ja, det kan godt være en udfordrende fuldmåne. Måske mest af alt, fordi facaden er ved at slå revner, og vi er kommet dertil, hvor den snart ikke går meget længere.


Solen er dog i konjunktion med Jupiter. Så lad os bruge troen på os selv (Sol-Jupiter) til at handle (9°) på den! Og lad os se frygten for, at [indsæt selv] ikke vil lykkes (Black Moon Lillith i Tyren) direkte i øjnene! Tag et skridt imod din (nye) fremtid med kærlighed og respekt for dig selv. Anerkend dit værd.


Det er så nemt at give op, tænke at man ikke er god nok, ikke fortjener det bedste (eller måske bare bedre end det værste). Det er sværere at bevare troen på en bedre fremtid.


Dette er det perfekte tidspunkt at begynde at handle anderledes. At handle ud fra, at du er der, hvor du gerne vil være. Vandbæreren handler om law of attraction (loven om tiltrækning). Det, du er, er det, du tiltrækker.


Husk på, at 2021 handler om kampen for fremtiden. Så hvilken fremtid kæmper du for?

<3

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page