top of page

Putin, Chaka Khan, Prince og Bill Medley

Hvad har de til fælles?

Der er mange måder at udtrykke et horoskop på. Og det er præcis min pointe med at bringe Chaka Khan, Prince og Medley i selskab med Putin.


Når man kaster et blik på Putins horoskop, er det første, der springer i øjnene, Plutos centrale placering. Straks løber det en koldt ned ad ryggen. Pluto forbindes med (totalitær) MAGT, styrke, ukuelighed, manipulation og begær. Pluto er ekstrem, er sort-hvid.


Pluto er også forbundet med underverdenen, det dystre, det hemmelige og det tabubelagte.

Og kan være altødelæggende. Det er ikke uden grund, at atombomben forbindes med Pluto. Den ukontrollerede kædereaktion (kernespaltninger), der vokser ekspontielt, med omfattende konsekvenser til følge.

Men Pluto kan også transformere og regenerere. Som Føniks-fuglen, der genopstår af asken. Pluto kan bringe det til overfladen, der ikke er tilstrækkeligt kærligt, ægte og ærligt - og udslette det. Noget må dø for at noget andet kan opstå. I sit bedste udtryk naturligvis noget bedre og kærligt. Pluto i sit højeste udtryk autentisk og transformerende.


Der er meget at sige om Putins horoskop, men det, jeg vil bringe frem her er Putins Pluto i Løven i konjunktion med hans MC. Putins MC (10. husspids) repræsenterer hans offentlige image og hvordan han gerne vil ses 'i Verden'. Hvad han gerne vil huskes for. Og man må i den grad sige, at Putin personificerer (det lavere udtryk af) Pluto. Pluto i konjunktion med MC'en er et markant aftryk, med potentiale for kæmpemæssig indflydelse - en perfekt signifikator for diktatoren, især når Pluto desuden er så fremtrædende som i Putins horoskop.


Horoskopet viser, at Putin har Pluto i Løven i tæt konjunktion med sin MC. Pluto er også placeret midt imellem Månen og Solen og er i konjunktion med den sydlige måneknude, hvilket gør Pluto ekstra dominant. Putin har desuden sin ascendant i Skorpionen, som er forbundet med Pluto. Alt i alt er Pluto meget fremtrædende i Putins horoskop.

*


Men som bekendt er der altid flere måder at udtrykke et horoskop. Det handler om bevidsthed. Og valg. Putin ville med andre ord kunne udtrykke sit horoskop på andre måder, end han gør i dag. Og andre med samme aspekter som Putin kan tilsvarende udtrykke dem på andre måder.


Så hvordan kunne Pluto i konjunktion med MC fx komme til udtryk? Det er her ovenstående eksempler kommer ind i billedet.


PRINCE havde Pluto i 29 Løven i eksakt konjunktion med sin MC. Der er meget at sige om Prince og jeg tror, at de fleste over 30 husker ham. Han havde det plutoniske look, var en markant person og kæmpe bl.a. mod race-diskrimination. 'Prince' er et rigtigt Løve-ord, så hans kunstner-navn og stil udtrykkes perfekt med kombinationen af Pluto og MC i løven.


Som Stevie Wonder har udtalt: "If Michael was the King of Pop, Prince should be the Emperor". Michael Jackson havde iøvrigt Pluto i konjunktion med sin Sol i Jomfruen.


Arketyperne (Løven og Pluto) bliver dog også tydeligt udtrykt i denne artikel, hvor New York Post bl.a. skriver:


"It was good to be Prince. The rock star ruled his kingdom with a firm hand. Musicians, friends and lovers were moved around his world like chess pieces, wooed and exiled.

When he shone his spotlight on you, it was intense. When he turned away, it was cold — and he knew it."


og


"When Prince wanted to work with somebody — especially a woman to whom he was attracted — or bid them farewell, he took whatever steps were necessary to make it happen. Mixing business with pleasure was the whole point."


CHAKA KHAN, også kendt som Queen of Funk, har også Pluto i Løven i konjunktion med sin MC. Også her ser vi altså arketypen Løven. Ikke i kunstnernavnet, men "det, hun er kendt som". Chaka Khan er fra 1953 og har haft en lang og indflydelsesrig karriere. Hun er forkæmper for menneskerettigheder og har tidligere været medlem af the Black Panther Party.


Chaka Khans debutsingle var "I'm every woman" (1978).


"I can sense your needs Like rain on to the seeds I can make a rhyme Of confusion in your mind And when it comes down to some good old fashioned love That's what I've got I'm every woman, it's all in me Anything you want done, baby, I'll do it naturally"

Også BILL MEDLEY har Pluto i Løven i konjunktion med sin MC. Medley er i dag kendt for mange ting, men han har lavet mange SOUL hits om livet og kærligheden.

I 1970'erne blev hans ekskone voldtaget og myrdet og da man ikke fandt gerningsmanden, hyrede Medley en privatdetektiv. Ved hjælp af DNA test, der var kontroversielle på det tidspunkt, blev drabsmanden identificeret og dræbt.


Endnu en alternativ måde, at udtrykke Pluto på MC'en.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page