• Louise Bunnage

Oprør, magtskifte og nye visioner

Nymånen d. 13. januar 2021 kickstarter større temaer for 2021


Nymånen, der er eksakt onsdag morgen, står i 23°11’ Stenbukken og dermed mindre end én grad fra Saturn-Pluto konjunktionen i januar 2020 og den sidste af de tre Jupiter-Pluto konjunktioner, i november 2020. Det er som om det i sig selv understreger, at vi på den ene side ser tilbage på 2020 og de massive omvæltninger året bød på og at vi på den anden side nu er parat til at bevæge os ét skridt videre. For 2020 markerede ganske vist afslutningen på en række cykler og starten på nye – vi er i den spæde start af en helt ny tid! – men Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag. Vi skal bygge et helt nyt fundament – og vi er vist nødt til at tænke i nye baner, for der er da udfordringer nok på vejen, som i værste tilfælde kan bringe os helt ud af kurs og i bedste tilfælde bringer det bedste og mest innovative frem i os.


Her i Stenbukken er det tid til at lave nye målsætninger. Og denne nymåne handler ikke bare om dine nytårsforsæt om, at du skal spise lidt mindre kage og løbe lidt mere. Det er de langsigtede mål. Dine visioner for fremtiden. Men jeg skal da lige love for, at det ikke er en helt almindelig nymåne!

Først og fremmest er Månen allerede nu, men også onsdag morgen når nymånen er eksakt, out of bounds*. Det betyder, at de skyggesider, der nu engang kan komme frem under en nymåne, kan være temmelig ustyrlige og lidt uden for normen. Det er en lidt Uranus-lignende energi. Det behøver ikke at være negativt, men som minimum anderledes. Tænk Albert Einstein – han var født med månen out of bounds!


Nymånen er desuden i konjunktion med Pluto (i 24°35’ Stenbukken), som blandt andet repræsenterer død og genfødsel, transformation og (totalitær) magt. Som sagt, det handler ikke om dit nytårsforsæt om, at spise mindre kage. Altså, med mindre du vejer 200 kg og reelt er nødt til at ændre dine madvaner fundamentalt hvis du ønsker at leve et fuldt liv. Pluto er endestationen – hvis du er nået dertil, at Pluto har givet dig et wake-up call og du ved, at der er noget, du er nødt til at ændre, så er der ingen vej udenom. Ingen. ”Do it or die” er en vending, der er forbundet med Pluto. Og her behøver det selvfølgelig ikke at handle om enden på livet. Det kan lige såvel være en idé, en relation, en adfærd, et tankemønster, et job… you get it… som enten får en ende eller transformeres til noget andet (selvfølgelig noget bedre – hvorfor ellers transformere det, right?).


I de sidste grader af Stenbukken handler Pluto som bekendt om oprydning i ”toppen”. Korruption og magtmisbrug bliver afsløret, strukturer og systemer, der er forældede eller sætter systemet før mennesket bliver gransket og veletablerede institutioner udfordres. Det var det samme tema i 2020, hvilket jeg har skrevet en masse om, så egentlig intet nyt her, bortset fra, at Pluto stødt og roligt pløjer sig gennem de sidste grader af Stenbukken. Det interessante er den tætte konjunktion med nymånen. Noget nyt fødes – og noget andet må ”dø”. Kollektivt – og individuelt. De nationer/ unioner/ lande / personer, der har planeter omkring 20-27° Stenbukken eller de andre kardinale tegn Krebsen, Vædderen og Vægten er selvfølgelig særligt påvirkede her. Og ja, USA, Donald Trump og Joe Biden har alle planeter i de grader – og Danmark har i sit horoskop oprørske Uranus i 25° Vædderen, altså i kvadrat til nymånen/Pluto.

Nymånen er også i en eksakt kvadrat til Eris (som har været i kvadrat til Pluto i hele 2020). Eris er kendetegnet ved, lidt som Pluto, at ville frem til ’sandheden’. At sætte en finger på problemerne – og kræve konsekvenser for de, der har misbrugt deres magt. Samtidig er Eris kendt for at skabe splid og stridigheder.Men her ved året første nymåne tager vi også fat i årets tema, astrologisk set. Saturn (som er forbundet med Stenbukken og dermed nymånen), er i Vandbærerens tegn, i konjunktion med Jupiter, og nærmer sig sin første ud af tre kvadrater med Uranus i Tyren. Kollektivt handler det blandt andet om den voksende uro omkring begrænsninger i vores frihed. Uranus kan i den forbindelse være oprørsk og vil ikke finde sig i, at få ordrer fra myndighederne (Saturn). Den første kvadrat mellem Saturn og Uranus bliver først eksakt d. 17. februar 2021, men det er kun 3 grader, der skiller dem af lige nu, og det kan derfor mærkes allerede.


Hvad der nok er endnu mere eksplosivt lige nu er nok nærmere Mars kvadrat Saturn, der ligesom nymånen er eksakt d. 13. januar, Jupiter kvadrat Uranus d. 17. januar og Mars konjunktion Uranus den 20. januar. Samme dag som Bidens indsættelse. Det ser ikke rart ud, og jeg er ellers ret optimistisk anlagt. Men læs evt. mine seneste indlæg på Instagram/ Facebook. Det er er ikke skidt det hele.


Det er en fantastisk tid i forhold til at slippe det, du ikke længere har brug for, at lave større ændringer i dit liv og skabe en ny vision for din fremtid. At give slip på noget kan faktisk komme meget naturligt; at du ændrer planer for fremtiden og - vupti – så var der noget andet, der blev overflødigt. Nymånen i konjunktion med Pluto er også et hint om, at vi skal tage kontrollen, hvor vi kan, og lade være med at forsøge at kontrollere det, vi alligevel ikke kan.

Det er tid til at sige endeligt farvel til al den bagage, som tynger dig. Og jeg tror du ved præcis hvad det handler om, for det har længe været et tema. Jeg kommer til at tænke på Roxettes ’Joyride’. Vi må få det bedste ud af de udfordrende og samtidig progressive aspekter i 2021!


Hello, you fool! I love you! – Come on, join the joyride!


***


* Ved nymånen den 13. januar 2021 er Månens hældning -24°13’, hvilket betyder, at den er out of bounds. Når Månen eller en planet er out of bounds betyder det, kort fortalt, at den har bevæget sig uden for grænserne af den hældning der er ’almindelig’, med udgangspunkt i Solen. Out of bounds planeter har en form for uhæmmet og ukonventionel energi, og bryder med normen.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle