top of page

Nedbrud eller gennembrud?

- hvad siger historien om Jupiter-Pluto konjunktioner?

Tiderne skifter og det er - heldigvis - ikke muligt at sætte lighedstegn mellem hvad Jupiter-Pluto konjunktioner tidligere har vist og hvad de vil bringe med sig i år. Det er der flere årsager til. Før det første mødes Jupiter og Pluto hver gang i et nyt tegn (= nye aspekter af samfundet eller af dit liv undergår forandring), for det andet har de øvrige planeter, som er en del af det samlede billede, rykket sig på 13 år og afspejler dermed andre tendenser i samfundet og dit liv. Sidst, men ikke mindst har vi altid et FRIT VALG. Hvordan vælger vi at udtrykke den aktuelle konjunktion? Det er et samfundsspørgsmål - men også et spørgsmål, vi hver især kan stille os selv.


Konjunktionen mellem Jupiter og Pluto er eksakt i 24° Stenbukken i dag, den 4. april 2020. Som jeg tidligere har nævnt, mødes de igen - også i 24° Stenbukken - den 30. juni 2020 og igen (denne gang i 22° Stenbukken - samme sted, hvor den historiske Saturn-Pluto konjunktion fandt sted i januar) den 12. november 2020. Det er ikke ualmindeligt, at Jupiter og Pluto strækker deres samarbejde over en længere periode. De mødes typisk 2-3 gange henover perioden, hvilket giver hele perioden et Jupiter-Pluto præg Det er en konjunktion, der sætter sine aftryk.


Jupiter og Pluto - to modsætninger mødes

Både astronomisk og mytologisk kunne Jupiter og Pluto nok ikke være mere forskellige. Jupiter er den største planet. Giganten. Pluto er en dværgplanet (ikke at forveksle med en planet af mindre betydning!). Mytologisk er Jupiter himmelguden. Beskytteren af lande og dets love. Pluto er gud af underverdenen/ Hades. Men også magtfuld.


Jupiter gør alt hvad den rører STØRRE. Om det er følelser, pengebeholdningen, boligen, familien, kroppen, bedraget eller katastrofen. Det bliver større og vokser når Jupiter er der. Som astrolog Christopher Witecki kalder Jupiter, er han er dog også "elefanten i porcelænsforretningen". Med sine store armbevægelser, kan han godt være lidt kluntet og komme til at ødelægge en del på sin vej. Men det gode er, at alt det, der går i stykker, leverer Jupiter tilbage, og ofte mere end der gik itu.


Pluto kan være destruktiv. Bulldozeren, der fjerner det, du havde bygget op eller de drømme, du havde. Pluto bevæger sig langsomt, så det er altid en proces. Men der er altid noget, der ikke får lov at overleve. Det handler dog om, at Pluto er optaget af det autentiske. Af SANDHEDEN. Alt det, der er fake, skal væk. Naivitet og uærlighed bliver ikke honoreret her. Nej, Plutos ærinde er, at vi skal leve vores liv ud fra den, vi reelt er. Stå ved hele vores person, også vores grimme sider, være hudløst ærlige og danne relationer, der bygger på noget ægte. Ikke noget med at være afhængige af hinanden eller at please for at undgå at se sandheden i øjnene.


Sammen kan de to planeter skabe både nedbrud og gennembrud. Endda også begge dele, fx ved at nedbryde ét for at skabe gennembrud et andet sted. Selv tilsyneladende ulykkelige og håbløse begivenheder kan skabe uventede positive forandringer. Jupiter-Pluto har potentiale for store bedrifter sammen. Men deres bedrifter er ikke entydigt "gode" eller "dårlige".


Hvad siger historien?

Pluto blev først opdaget i februar 1930. Og senere samme år samt i 1931 var Jupiter og Pluto faktisk i konjunktion i Krebsens tegn (cirka modsat af hvor de står i dag). Det første man tænker på her er selvfølgelig Depressionen. Men 1930 var faktisk også det år, hvor en engelsk patolog, Cecil George Paine, for første gang havde succes med brug af penicillin som behandling ved øjeninfektioner (ja, noget godt kommer der ud af at se serien 'Outlander', der fik mig til at undersøge hvornår penicillin egentlig blev udviklet og brugt).


I 1943 var Jupiter og Pluto i konjunktion i Løvens tegn. Anden verdenskrig var i sine afsluttende år, og Mussolini blev arresteret den 25. juli 1943, da Jupiter og Pluto var 1 grad fra hinanden.


I 1955-56 mødtes Jupiter og Pluto igen i Løvens tegn, denne gang i slutningen af tegnet. Vietnam Krigen startede den 1. november 1955, hvor både Jupiter og Pluto stod i 28° Løve. Krigen er før min tid, men de billeder, jeg har set derfra er ekstremt plutoniske, på den kyniske, barske og ødelæggende måde. For mig at se et billede på hvordan Jupiter også kan forstørre (skyggesiderne af) en anden planet.


I 1968-1969 var Jupiter og Pluto i konjunktion i Jomfruens tegn. 1968 var præget af ungdomsprotester i verden. Det var også året, hvor Martin Luther King og Robert F. Kennedy blev myrdet.

Jupiter og Pluto mødtes desuden i Vægtens tegn i 1981, i Skorpionens tegn i 1994 og i Skyttens tegn i december 2007. Min 5-årige søn mener vist, at I selv må lave resten af researchen... (det kan godt være en udfordring at få fred mere end en halv time ad gangen herhjemme...) ;-) Men måske kan I selv huske hvad der skete såvel samfundspolitisk som I jeres liv i de år? Needless to say (hvilket jeg også har skrevet om tidligere) trækker vores aktuelle situation i hvert fald tråde tilbage til finanskrisen, der startede i 2007/2008, da Jupiter og Pluto mødtes i 28° Skytten og Pluto herefter gik i Stenbukkens tegn. Jupiter-Pluto markerer en ny finansiel cyklus.

Det bliver spændende at se hvilke hemmeligheder, der vil blive afsløret, hvilke gennembrud (måske medicinske), vi vil se og hvordan regeringen vælger at forvalte den magt, der bestemt også ligger i Jupiter-Pluto i Stenbukken. Og husk på - du har de samme muligheder for at udtrykke Jupiter-Pluto på flere måder, der hvor 24° Stenbukken er i dit horoskop.


<3

Jupiter og Pluto mødes cirka hvert 13. år. Jupiter er 12 år om at komme rundt i hele zodiakken, mens Pluto er hele 248 år om det.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page