top of page

Med livet som indsats

Vi er i en historisk vigtig tid, hvor vores personlige valg er toneangivende. Vil du basere dine valg på frygt eller tillid?

Vi er omgivet af katastrofer og panik. Jeg ved ikke om Moder Jord spiller med musklerne for at vise alvoren eller om det er point of no return, men Mor er i hvert fald mere end almindeligt skuffet! Den ene naturkatastrofe afløser den anden, og alligevel er det et emne, der stadig kan dele vandene. Ligesom med Coronaviruset, som nu har spredt sig til mindst 70 lande og er årsag til aflyste flyafgange, uro på aktiemarkedet og paniktilstande på tværs af kontinenter (undtagen Antarktis, selvfølgelig - her er det mest de stigende temperaturer, der bekymrer). Masser af mennesker, der flygter fra krig og nød - og lige så mange, der frygter for velfærden. Hvad skal der dog blive af den hvis vi skal brødføde flygtninge i stedet?


Frygt. Frygt kan sprede sig hurtigere end noget virus. Og frygt er en vigtig overlevelsesmekanisme når vi er i fare. Den kan få os til at handle, reagere, forvare, flygte. Men frygt kan også lamme. Særligt når den ikke har en reel funktion, men bliver en glædesundertrykkende tilstand frem for en hjælp til overlevelse.


Frygt er et af de store temaer i øjeblikket. Men Chiron i konjunktion med Black Moon Lillith i starten af Vædderen er det især frygt omkring vores handlinger og adfærd over for os selv, der dukker op til overfladen. Er du modig nok? Tør du gøre det, der skal til? Hvad hvis du gør noget forkert? Hvilke konsekvenser vil det have? Din sjæl husker alle de gange, du har fejlet og frygten siger til dig, at du vil fejle igen. Men formålet er, at du skal se frygten i øjnene. Være modig. Det er din chance for at slippe frygten og have tillid.


Netop tillid er også temaet når solen er i Fiskenes tegn. Og det er jo ikke blot solen, men også Neptun, der er hjemme i sit eget tegn, og Merkur, der har været retrograd i Fiskenes tegn siden 17. februar og nu er tilbage til 0° Fiskene. Det har været en heftig Merkur retrograd igennem Fiskene! Selvfølgelig mest for personen med personlige planeter i tegnet, men også fordi Fiskene repræsenterer vores karma. Al den baggage, vi har med os, har været temaet for denne retrograde periode, hvor det store spørgsmål fortsat er: Hvilke temaer er du færdig med? Er der mon noget andet, du hellere vil bruge din fremtid på? Merkur går tilbage i Vandbærerens tegn i morgen og går direkte i 28° Vandbærer på mandag d. 9. marts. Herefter er vi klar til at begynde at skabe forandringerne i den ydre verden. Ja, for jeg skal da lige love for, at Merkur retro i Fiskene handler om de inderste lag og ikke så meget "den virkelige verden". Det er ganske vist temaet i denne tid - realiteterne og dagligdagen repræsenteret ved det modstående tegn, jomfruen. Men vi skulle lige se indad først.


Denne tid markerer på en eller anden måde en skillevej. En skillevej mellem frygt og tillid, mellem fortid (forstået som gentagelse af gamle mønstre) og fremtid (dit frie valg). Selvmedlidenhed/offerfølelse på den ene side og håbet på den anden. Et løfte om at gå efter glæden og kærligheden. Kort sagt: Det, din sjæl higer efter. Vores fornemmeste opgave er (efter min overbevisning) igennem hele livet at træffe valg, der bringer os tættere på ubetinget kærlighed. Blandt andet ved at gøre det, vi elsker og vise medfølelse og omsorg både over for os selv og andre.


Hvad føler du dig kaldet imod?


Venus i Vædderen er lige nu i kvadrat til Saturn i Stenbukken, hvilket kan betyde, at der er en konflikt imellem den person, du gerne vil være og de normer eller forventninger, der er til dig. Måske har du mest lyst til at være modig og springe ud uden faldskærm (Venus i Vædderen), men har på den anden side nogle forpligtelser der gør, at det hele synes umuligt. Kunsten er, at finde den rette balance og derigennem træffe nogle modige, progressive valg, der betyder at du kommer tættere på det, du drømmer om.


Når du træffer valg, der er i tråd med dit hjertes ønsker, vil dørene åbne sig for dig. Men det kræver, at du er villig til at gå andre veje end du måske først havde tænkt dig. Er du villig til at give dit hjerte det, det ønsker? Eller vil du lade fornuften eller frygten træffe beslutningerne for dig? Tør du tage bind for øjnene og lade dig føre et ukendt sted hen?

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comentarios


bottom of page