top of page

Jupiter i Fiskene 2022

Vil kærligheden sejre?

Jupiter er i Fiskene fra 29. december 2021 til 11. maj 2022 og igen 29. oktober til 21. december 2022. Jupiter er gennemsnitligt 12 måneder i et tegn, så der er fart på i øjeblikket når Jupiter stryger igennem Fiskene på mindre end 5 måneder og senere på året vender tilbage for en kort bemærkning!


Og det kommer næppe til at gå helt stille af sig, særligt fordi Jupiter til april mødes i en historisk konjunktion med Neptun i 23 Fiskene. En af de helt magiske, once-in-a-lifetime begivenheder (Jupiter og Neptun mødes ganske vist ca. hvert 23. år - men ikke i Fiskene! Der skal vi tilbage til 1856) - og samtidig et af af den slags møder, hvor man lige skal være lidt ekstra opmærksom på de røde flag, eller måske nærmere vink med en vognstang, man ellers helst overser. I kærlighedens navn - eller illusionens.


Måske er det nymånen i Stenbukken i dag, der fik mig til at starte med at stille advarselstrekanten ud, på behørig afstand, naturligvis. Stenbukken ved udmærket godt, at vi må arbejde for at nå de mål, vi sætter os for. Og tilfredsstillelsen ved at nå et mål er som bekendt det større når målet er vigtigt for os. Nymånen i dag er derfor også en god dag til at udskifte eventuelle latterlige og ligegyldige nytårsforsæt, som alligevel ikke holder med nogle dybere og mere meningsfulde. Noget, der rent faktisk er vigtigt for dig. Og det er skam ikke fordi Stenbukken ikke er til magi. Nej nej, det er en misforståelse. Stenbukken er jo som bekendt kun halvt bjergged. Den anden halvdel, fiskehalen, søger ikke toppen af Mount Everest, men bunden af havet, hvor havfruer bor og mirakler sker (jeg må erkende, at jeg selv kun har været på 18 meters dybde, men mon ikke det cirka er det, der findes dernede på bunden? Det kan i hvert fald være temmelig magisk bare på få meters dybde). Min pointe er: Vi har brug for begge dele, og Stenbukken ved det. (jeg søgte lige på "unicorn in suit" for at finde et passende billede, men det var ikke helt som jeg forestillede mig, så indsæt selv billede ud fra din fantasi).


Fiskene er også todelt. De to fisk svømmer i hver sin retning. Den ene svømmer mod den fysiske verden (det er den fisk, der trofast forsøger at holde den anden nogenlunde nede på jorden), mens den anden konstant søger væk fra den fysiske virkelighed, til et sted, der er mere kærligt og barmhjertigt og hvor drømme og visioner (illusioner?) skabes. Kender du iøvrigt det tidspunkt, lige inden du sover, eller måske når du lige er vågnet, og du hører en stemme, får en følelse i kroppen eller et digt eller en idé pludselig kommer til dig? Der er et fagudtryk for den der pre-søvn (eller post-søvn), som jeg ikke kan huske. Men for mig at se er det Fiskene, der giver sig til kende der, uanset om du har planeter i Fiskene eller ej. I morgen havde jeg et helt digt i hovedet, og jeg skriver eller yderst sjældent digte. Jeg følte, at det var et digt om Jupiter i Fiskene, som jeg alligevel havde tænkt, at jeg gerne ville skrive et lille indlæg. Jeg prøvede at skrive det ned senere på dagen, men det blev selvfølgelig meget anderledes. Men I får det alligevel her. Jeg vil kalde det Power of love <3 (måske særligt fordi Jupiter jo mødes i konjunktion med Neptun i Fiskene.)


The stakes are high

When you are asked to let go

In order to let in


The stakes are high

When you are asked to purify

Shed that which is unhealthy


The temptation is great

To repeat karmic cycles

Or numb the pain


To bypass the lessons

Project them to others

Or to enforce your defenses


Yet the flame inside

So pure and strong

And so very fragile


Sheds its light

Where darkness was before

The hidden is revealed


The wounds become visible

And demand healing

For the flame to burn even brighter


Light attracts light

Fire attracts fire

Love attracts love


And fear attracts fear

Only if you let it

And ignore your flame


The eyes of love

See only souls

See only that which is aligned


The power of love

Is stronger than fear

Yet is a choice of the heart.


<30 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page