top of page

Et endeligt farvel til din indre tyran

Vi skal snart sige farvel til 2019, og i dag er et godt tidspunkt at beslutte, hvad du vil sige endeligt farvel til.

Det er tid til at træffe beslutninger om, hvordan du vil behandle dig selv fremover. Ja, det er dig, det handler om. Du kan sagtens sætte en række mål for, hvad du gerne vil opnå, forestille dig resultaterne af dine anstrengelser og have ønsker om, hvordan verden omkring dig ændrer sig. Det starter dog indeni dig selv. Din krop er dit tempel, som man siger. Og jeg kunne tilføje, at dit velbefindende og din livsglæde er din drivkraft. For at opnå en følelse af succes (ikke at sammenligne med såkaldt succes målt alene på fx økonomi eller berømmelse) skal du ganske enkelt (og alligevel ikke så enkelt i praksis) være god mod dig selv; give dig selv den omsorg, du har behov for, omgive dig med mennesker, du holder af og som støtter dig, foretage dig det, du elsker osv. Det lyder nemmere end det er i praksis, det ved jeg godt. Men det er præcis denne udvikling, denne tid handler om.


Solen står i 8° Stenbukken i dag og dagen i dag er optimal ift. at beslutte dig for, hvordan du ikke længere vil behandle sig selv; hvordan du vil tage ansvar for dig selv på en kærlig og afbalanceret måde. Solen står dog her samme tid hvert år, og er hurtigt videre - solen er kun omtrent en dag om at bevæge sig én grad. Så det er ikke alene solen, der gør, at du reflekterer over året, der gik og hvad du ikke ønsker at tage med dig i 2020.


Solen passerer i dag den sydlige måneknude, som også står i 8° Stenbukken. Der er den iøvrigt indtil d. 29. januar 2020, så hele perioden er præget af beslutninger - om dig selv og for dig selv. Det handler om, at give slip på de 'lavere' udtryk af Stenbukken og i stedet finde de bedste Stenbukke-kvaliteter frem i dig. For ja, Stenbukken er i os alle, i større eller mindre grad (se i dit personlige horoskop hvor Stenbukken og Saturn befinder sig - det er disse livsområder, der er i særlig fokus). Er der steder i dit hvor du er for hård mod dig selv, måske direkte kynisk, ufølsom eller lukker ned for dine følelser? Kan du have en følelse af ikke at fortjene bedre, ikke at fortjene kærlighed? Er du arbejdsnarkoman, kæmper til det sidste og slider dig selv op, uden at fylde dig selv op igen? Har du urealistisk høje forventninger til dig selv og måske også andre? Kan du være ubarmhjertig over for dig selv, dvæle i skam og mindreværd, føle ensomhed, selvom du måske selv har været den, der skubber andre væk eller søger væk? Er du kontrollerende over for andre eller søger du at styre dig selv, dine følelser, hvad der er passende at du føler og mener?


Det er tid til at stoppe op. Er det virkelig sådan her, du ønsker at behandle dig selv? Ikke at jeg siger, at du behandler dig selv sådan - men måske du kan genkende noget af det, i nogle dele af dit liv eller i perioder af dit liv. Måske føler du ikke, at det er dig, der har denne adfærd, men folk omkring dig, der behandler dig dårligt. Alt omkring dig er dog en refleksion af dit indre. Hvis du ikke tror det, så prøv at gøre præcis hvad du føler for, minut for minut, i en periode, du selv definerer. Sørg for, at du har det fantastisk med det, du laver. Og se hvordan omgivelserne reagerer :-)


Farvel til 2019 og farvel til den gamle sure ged af en stenbuk. Lad os i stedet finde den smukke Stenbuk frem, som er på vej mod toppet af bjerget.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page