top of page

En ny start i en ny virkelighed

Coronakrisen vækker stor usikkerhed verden over og illustrerer samtidig en verden under forvandling. Nymånen i 4° Vædder markerer på flere måder en helt ny start - og den begynder med dig.

Dagens nymåne i 4° Vædder (hvor Sol og Måne mødes i samme grad, i samme tegn) er den sjette ud af seks nymåner i træk, der falder i 4°. Graden, der repræsenterer forandring på et personligt plan. Fra vores grænser i Skorpionen til vores adfærd og handlinger i Vædderen. Nymåner repræsenterer altid en form for ny start, men behøver ikke i sig selv at være signifikante. Det handler om helheden. Denne nymåne går dog dybt og kan potentielt være starten på dybe forandringer inde i os selv hver især. Nymånen den 24. marts 2020 handler grundlæggende om, at vi skal begynde at handle og reagere anderledes.

Først og fremmest er nymånen (dvs. Sol og Måne) i et stellium (står tæt på) Chiron og Black Moon Lillith. Alt fra "et ømt punkt" til dybe sår, angst og traumer kan dukke op til overfladen. Solens lys er fraværende ved nymånen. Månen, vores følelser og mavefornemmelse, er vores guide i mørket. Men forbindelsen til Chiron og BML viser på samme tid, at der er turbo på det mørke og svære følelser - og på evnen til at heale. Det vil sige se frygten i et andet lys, reagere anderledes på den og skabe en ny virkelighed. Lettere sagt end gjort, ja, men det er tidspunkter, hvor vi så at sige får en særlig chance for at ændre vores perspektiv. Og denne tid er netop udtryk for sådan en chance.


Nymånen er i kvadrat til måneknuderne, som aktuelt er i 3° Stenbuk/ Krebs. Det siger noget om, at vores frygt handler om vores sikkerhed. Ikke overraskende, taget den politiske og økonomiske situation i betragtning. Men vi kan bruge astrologien som guide til hvor vi skal rette fokus hen. Hvilke valg, vi står overfor. Denne krise er nemlig større (i positiv forstand) end Corona-epidemien, økonomisk krise, arbejdsløshed og virksomheder, der må dreje nøglen om. Den handler om helt grundlæggende spørgsmål som: Hvad finder du tryghed i? Hvad har størst værdi for dig? Hvordan reagerer du på den aktuelle usikkerhed? Og ikke mindst, er det i overensstemmelse med hvad der er bedst for dig?


Det er en historisk tid og verden er i forandring. Måske venter du utålmodigt, måske også ængsteligt, på, at denne krise slutter og vi vender tilbage til hvordan det var. Jeg tror dog ikke at vi kommer til at vende tilbage til mere af det samme. De sidste par måneder har astrologisk set markeret et markant vendepunkt og Jupiter-Pluto-Mars i Stenbukken lige nu markerer, at det er point of no return. Det kan ganske vist se meget skræmmende ud lige nu, og vi vil også se yderligere svækkelse af verdensøkonomien i den kommende tid. Men set i et (evolutionært) astrologisk perspektiv, er der en masse læring i det, og en mulighed for at komme styrket ud på den anden side. Ikke nødvendigvis med en stærkere økonomi, men stærk på det, der er vigtigt. For dig og mig og os. For os alle. Plutos budskab i 24° Stenbukken er, at vi skal være åbne for denne forandring. Have tillid til processen. Det er enormt svært når vi oplever krisen på nært hold. Eller måske tydeligt husker krisen i 2008 og forventer, at det samme er ved at ske. Denne krise hænger faktisk meget nært sammen med den økonomiske krise i 2008, da krisen som bekendt opstod da Pluto og Jupiter trådte ind i Stenbukkens tegn. Jupiter (som har en cyklus på 12 år) er nu tilbage i Stenbukken og Pluto er ved at afslutte sin langvarige transit i tegnet (der går lige nogle år endnu). Det er blevet tid til at lære af denne krise.


Astrologisk set er der altid et formål med de ydre begivenheder. Det er ikke bare surt show. Uheldigt. Eller for den sags skyld, kinesernes skyld, som der er nogle, der ville påstå. Vi udvikler os gennem modgang og udfordringer, og dette er et eksempel herpå. Og nogle gange skal vi have et vink med en vognstang for at forstå det! Men men, nok er krisen global, selvom de afrikanske lande umiddelbart synes at være gået under radaren ift. Corona (jeg må vist hellere kigge lidt på hvordan nogle af de afrikanske lande bliver påvirket af dette), er det ikke alle der påvirkes lige meget. På et personligt plan vil du blive "ramt" der, hvor (og når) du har behov for at rykke dig. Ikke fordi du er uheldig eller er "født under en uheldig stjerne" eller noget i den stil. Nej, du vil ikke få en udfordring, som du ikke er parat til at klare. Men ligesom at denne krise ikke er overstået over natten, skal du også have tålmodighed over for dig selv.

Nymånen i dag kan godt være (starten på) en form for genfødsel. For dig og mig, og dermed i sidste ende for os alle. Måske i første omgang en form for identitetskrise. For Vædderen er vores identitet. Vores måde at være på. Og de første grader af Vædderen handler specifikt om, hvordan du er over for dig selv. Er du tålmodig over for dig selv? Eller presser dig selv unødigt? Er du kærlig over for dig selv? Eller bebrejder du dig selv når tingene ikke går lige efter planen? Giver du dig selv lov til at være "egoistisk"? At give dig selv iltmasken på før du hjælper andre? Hvis du gerne vil være noget for dine nærmeste, for samfundet - så er du nødt til at tænke på dig selv først. På samme vis er du nødt til at se din frygt i øjnene hvis du ikke skal blive ved med at manifestere det, du går og frygter.


De valg, du træffer nu, bør være på basis af, hvad der er bedst for dig selv - uagtet hvad der foregår i den ydre verden. Hvis du gør det, kan du sagtens komme igennem denne krisetid. Måske ender du et helt andet sted end du havde regnet med, og vil undervejs redefinere hvad tryghed er for dig, hvad der er vigtigt for dig og hvad det vil sige, at behandle sig selv godt.


Du har en fri vilje, du vælger selv vejen.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page