top of page

Du bestemmer din virkelighed

Fuldmånen d. 9. marts kan bringe små mirakler med sig - men det er dig, der skal skabe dem


Mandag d. 9. marts 2020 kl. 17.22 kulminerer fuldmånen - der samtidig er en supermåne - i 19° Fisken/ Jomfruen. Det er en supermåne fordi månens afstand til jorden gør, at månen ser større ud end vanligt når den under fuldmånen bliver fuldt oplyst af solen. Men efter min mening er begrebet SUPERMÅNE helt passende, ud fra hvad den repræsenterer astrologisk. Eller nærmere, hvad den potentielt kan repræsentere - for man kunne også kalde den selvmedlidenheds- eller offer-månen. Hvad du er fuld af, skal få.


Med Solen i Fiskene og Månen i Jomfruen fremhæves modsætningen mellem den konkrete virkelighed (Jomfruen) og det immaterielle; vores drømme (Fiskene). Det er med udgangspunkt i vores drømme, at vi stiller spørgsmålstegn ved vores virkelighed; hverdagen, vores arbejde, vores måde at leve på. Er der en balance mellem de to?


Lever du helst i en drømmeverden, væk fra hverdagen, der virker trist og grå og fjern fra den, du er, og har du svært ved at forholde dig til pligter og praktiske gøremål, den evindelige "trummerum"? Eller er du måske nærmere i den anden ende af skalaen, hvor pligter og gøremål er det, der fylder for dig; du løber rundt i hamsterhjulet, uden helt at vide hvordan du endte der og hvordan du nogensinde skulle kunne hoppe af det igen? Måske veksler du mellem de to? Temaerne er kommet op de seneste uger, hvor Solen har haft sin gang i Fiskene og Merkur, med sit fokus på vores tankemønstre, er gået frem og tilbage over vores forhold til vores egne drømme og ikke mindst de barrierer, vi oplever.


Balancen er, at bringe vores drømme ind i vores konkrete virkelighed. Uden at miste fodfæstet. Uden at flygte fra virkeligheden. Men ved at fylde hverdagen med det, der nærer vores sjæl.


Lørdag, dagen før fuldmånen, passerer Neptun, som er hjemme i sit eget tegn (Fiskene), Solen, og Solen er derfor stadig i konjunktionen med Neptun under fuldmånen. Neptun har ry for at kunne sløre virkeligheden, på godt og ondt. Det er eskapismen, den manglende realitetssans, frygten, illussionen, (selv)bedraget. Det er bunden af flasken når vi ikke kan se anden vej ud. Men Neptun er i høj grad også vores højere selv. Vores drømme, intuition og medfølelse. Med Neptun i Fiskene (siden 2012) er vi ved at genopdage og redefinere disse sider af os selv. De fleste af os er vokset op med, at det rationelle er det mest "rigtige". Det er svært at vinde et argument ud fra dine fornemmelser - altså med mindre de viser sig at holde, men så må man jo finde en rationel forklaring på det eller konstatere, at det blot var en tilfældighed. Og det var det måske også. Men forestil dig hvordan de mange videnskabelige teorier og opfindelser, vi tager for givet i dag er opstået. Ved at gøre som andre har gjort og hvad der var "rationelt"? Nej, vel?


Fiskene bidrager med andet end prinsesse-drømme og luftkasteller. Fiskene er innovativ og skabende. Men man kan måske sige, at Fiskene så at sige kan skabe "ud af den blå luft", hvilket kan gøre det svært at forstå rationelt.


Mandagens fuldmåne handler netop om at skabe. I 19° tilskyndes vi til at handle ud fra hjertet og sørge for, at rammerne for at følge det, vi elsker er til stede. Fuldmånen danner en fin forbindelse til Mars, Pallas, Jupiter, Pluto og Saturn i Stenbukken. Du skal træffe et valg. Hvad vil du med dit liv? Er du klar til at tage ansvar for det? Der er risiko for, at du vil fortsætte med at leve i frygt eller have medlidenhed med dig selv. Fordi du er offer for andres handlinger og beslutninger. Men du har på den anden side en mulighed for at tage ansvar for dit eget liv og gå med dine drømme. Igen, det behøver ikke at være de helt store drømme, der er tale om. Det kan være, at lave nogle ændringer i din livsstil, se dine venner noget mere, begynde til ballet, gå ned i tid, starte en forening, you name it. Eller det kan være en total forvandling. Sidstnævnte sker selvfølgelig ikke overnight, men tiden er moden til at være modig, handle på drømme og ønsker - og samtidig have det mere praktiske for øje. Ansvarlige drømme, kunne man måske kalde det. Tag ét skridt i den retning, du ønsker at gå i, og de næste vil blive lettere.


Universet har en forunderlig evne til at åbne de døre, du har behov for skal åbne. Det er din opgave at finde ud af hvilke døre du ØNSKER skal åbne sig og træffe valg, der er i overensstemmelse hermed. Hvis en dør lukker, er timingen ikke den rette eller også er dit hjerte måske bare ikke tilstrækkeligt i det.


Er der noget i dit liv, der med denne fuldmåne skal afsluttes? eller er der noget, der skal gødes mere for at gro? Det, du lægger din energi i, vil naturligt gro i denne periode, så vær sikker på, at du har fokus det rette sted. Venus er iøvrigt i konjunktion med Uranus ved fuldmånen og kan være noget af en øjenåbner. Måske du vil være parat til at gøre noget, som du hidtil ikke har anset som en mulighed. Måske fordi du ikke har følt dig god nok eller fordi økonomiske incitamenter eller barrierer har stået i vejen. Merkur går direkte dagen efter fuldmånen og kan hjælpe dig til at blive klar på dine planer for fremtiden. Du har de informationer, du skal bruge nu. Nu skal du først og fremmest mærke efter hvad der er det rigtige for dig.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

コメント


bottom of page