top of page

Big Bang, Big Bust eller Big Bounce?

James Webb teleskopet vender op og ned på teorier om Universets tilblivelse

Da James Webb teleskopet blev sendt ud i rummet den 25. december 2021, var forventningerne høje. Grundet dets topmoderne teknologi, forventede astronomer vha James Webb at opdage nye galakser og finde svar på nogle af Universets mange spørgsmål. Som det fremgår af NASA's hjemmeside:


"The James Webb Space Telescope is the world's premier space science observatory. Webb will solve mysteries in our solar system, look beyond to distant worlds around other stars, and probe the mysterious structures and origins of our universe and our place in it. Webb is an international program led by NASA with its partners, ESA (European Space Agency) and CSA (Canadian Space Agency)."

De første billeder fra James Webb teleskopet var da også spektakulære! Som jeg skrev på Instagram da de første billeder blev frigivet i juli 2022, er teknologiske opdagelser og banebrydende nyt som dette helt i tråd med hvad der kan forventes af en konjunktion mellem Uranus og Nordlig Måneknude (som var eksakt d. 31. juli 2022, men har effekt det meste af 2022), som iøvrigt også var i konjunktion med Mars i de dage! Og som jeg også skrev, var dette blot begyndelsen.


Under overskriften "James Webb Space Telescope shows Big Bang didn't happen? Wait..." fremgår det nu af denne artikel, at James Webb's opdagelser har været så overraskende (så kan vi kende Uranus igen :-)), at de har skabt en lettere panik-agtig stemning blandt astronomer. Siden Georges Lemaitre fremsatte Big Bang teorien i 1931 har mange astronomer understøttet teorien, som i vidt omfang har været anerkendt i de kredse. Men Uranus' opdagelser - nej, jeg mener James Webb - har tilsyneladende vist med al tydelighed, at den teori ikke holder.


Der er jo som bekendt så meget vi ikke ved.... herunder er der meget vi ikke ved om Universet (ikke så mærkeligt når man tænker på Jordens mindre-end-en-knappenåls-størrelse i forhold til de mange galakser i Universet....!) Men James Webb har i hvert fald gjort hidtil ikke synlige galakser "synlige" for os. Det giver nye perspektiver på Universet, som vi har kendt det - og som følge heraf forvirring over, at det "man" troede var fakta/ videnskab/ sandheden, viste sig, at være den halve sandhed. Ak ja, sådan var det jo også dengang man fandt ud af, at Jorden ikke var flad.


Det er så spændende, at følge med i de nye erkendelser og den forvirring, de kan bringe med sig her med konjunktionen mellem Uranus, Nordlig Måneknude og Mars, som jo foregår med Pluto sidst i Stenbukken, dvs. en brydningstid, hvor vi er ved at gøre op med det gamle paradigme. Og det gælder jo som bekendt ikke kun videnskaben - det er også dig og mig, det handler om.


Uranus og Nordlig Måneknude mødes i konjunktion ca. hvert 15. år. De mødtes denne gang i 18° Tyren. Næste gang de mødes i TYRENS tegn er først i 2357!


I 1931, det år hvor Big Bang teorien blev fremsat, mødtes Uranus og Nordlig Måneknude i Vædderen. Meget passende begreb for Vædderen egentlig! ;-)

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page