top of page

Tør du tro på fremtiden?

Var der nogen, der trykkede på standby-knappen? 2019 har i hvert fald indtil nu været lidt af et overgangsår og kan måske stadig føles som lidt af et limboland.

Men helt stille har det alligevel ikke ligget, vel? På indre, mere "skjulte" planer er der sket rigtig meget i 2019! Og bevares, forandringerne har da også været synlige i vores omverden. Alligevel er det som om oprydningen i vores liv i 2017 og 2018 (som jeg så ofte har skrevet om og ikke vil gentage her) skulle finpudses her i 2019. Eller var det i virkeligheden nærmere et vink med en vognstang, vi fortsatte med at sidde overhørig? Nogle har i hvert fald måttet erfare på den hårde måde, at der var noget væsentligt, vi havde overset.


SATURN er der, hvor vi tager ansvar. Eller bør tage ansvar. Og Hr. ansvar har været i sit eget tegn, Stenbukken, siden december 2017, hvilket har betydet, at vi ikke alene er blevet opfordret til at tage ansvar i det livsområde, Saturn har besøgt i vores personlige horoskop. Selve definitionen af ansvar har været (og er stadig) under revision. Den 30. april 2019 gik Hr. ansvar retrograd i 20 grader Stenbukken. Cirka samme sted, som den sydlige måneknude befandt sig på det tidspunkt. Det var med andre ord tid til at give slip på noget, der ikke længere fungerede - og til at genoverveje hvilken retning, vi var på vej i. Ja, det kan selvfølgelig lyde stort - og det kan det også være. Det er ikke ualmindeligt at få et 'wake up call'. Et rødt flag, der siger: "Hey! Jeg tror du skal vælge en anden vej, du. Det der holder bare ikke!" For at nævne i flæng, det kunne være en opsigelse fra jobbet, alvorlig sygdom, overraskelser i relationer eller en begivenhed, der pludselig satte virkeligheden i et nyt lys. Men det behøver ikke nødvendigvis at have været et chokerende wake up call. Saturn kan også være subtil, og kan stødt og roligt snige nødvendige forandringer eller realiseringer ind i livet, som kan være små ting, med stor betydning.


Saturn har nu været retrograd i godt 4 ½ måned og har gjort sit for at vende nogle ting på hovedet, for at vi kunne genoverveje hvilken retning, vi vil gå i. Er du blevet klogere på hvor du har taget for lidt eller for meget ansvar? Og de mål, du havde sat dig (direkte eller indirekte); hvilke vil du forfølge og har du mon justeret lidt undervejs? Og ja. Saturn er også Frk. Karma. Derfor: Hvad er det på høje tid, at du giver slip på? Er du klar til at slippe jerngrebet og lade det flyve?


Saturn kan være en barsk læremester, men er vi villige til at lære, og formår vi at tage ansvar (i passende mængder), hvor det gælder, er belønningen stor. Før du får armene for højt op, vil jeg lige skynd mig at sige, at Saturn hjertens gerne vil lære dig noget hele livet, så det er ikke sådan, at du nu er færdig med lektierne. Nej, Saturn bevæger sig, ligesom alle de øvrige planeter, rundt i dit horoskop og lærer dig på skift noget på forskellige livsområder. Men den introspektive periode, hvor du gerne skulle have genovervejet emner som ansvar (i bred forstand - kan fx være at tage ansvar for dit eget helbred), kontrolissues, mål og retning, synger på sit sidste vers. Saturn går direkte i morgen i 13 grader Stenbukken. Det handler om at tage ansvar for hvad du i dit hjerte tror på.


Hvad tror du på af hele dit hjerte? Og er du klar til at tage skridt i den retning? Saturn handler ikke døgnfluer. Det er seriøst det her. Hvis du lukker øjnene og forestiller dig hvordan du ser dig selv om 5 eller 10 år, hvad ser du så? Hvad er anderledes end i dag? Tror du på, at det kommer til at ske (jeg håber inderligt, at du tænker: JA! Lad være med at tænke på hvad andre ville sige eller hvad du mangler for at nå dertil, bare mærk efter indeni. Dér har du svaret).


Så, er du klar til at bane vejen gennem tågen af det ukendte? Uanset hvor stort eller småt det er, er det vigtigt at du nu lever efter det, du VED indeni er det rigtige for dig. Hvis ingen andre bakker dig op, så gør du det selv. Og jeg! <3


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page