top of page

Store beslutninger - med plads til ændringer...

Retrograd-sæsonen er skudt i gang med Juno retrograd i Vægten og Merkur, der følger trop


Det sker for mig hver gang. Jeg har netop skrevet et langt indlæg om Juno og Merkur retrograd - og VÆK er det! Første tegn på, at Merkur snart er retrograd (effekten kan nemlig mærkes flere uger før og efter, da Merkur lige nu betræder de grader, som den senere vil betræde igen, først baglæns og siden forlæns)...


Med min sparsomme tid kan jeg desværre ikke rekonstruere det hele. Men note to self: husk lige at gemme ekstra ofte det næste stykke tid... Hvis du er nysgerrig på hvad Merkur retrograd betyder helt generelt og hvad du skal være særligt opmærksom på, har jeg i øvrigt skrevet meget mere om det her. Og så vil jeg skynde mig at skrive et par pointer inden jeg får slettet det igen ;-)


Retrograd-sæsonen er skudt i gang

Siden 12. januar 2020 (som også tilfældigvis var dagen for once-in-a-lifetime Saturn-Pluto konjunktionen i Stenbukken) har alle planeter (og asteroider) i en periode bevæget sig direkte. INGEN retrograde planeter! Det sker kun i korte perioder ad gangen. Så det jordskred, der er i gang for mange, har medført en masse forandringer. Hold op, jeg er stødt på mange mennesker på det seneste, som i den grad har rykket på sig eller er ved at gøre sig klar til at træde ind i et helt nyt kapitel af deres liv!


I lørdags, d. 8. februar, gik Juno så retrograd i 21° Vægten. Det handler kort sagt om at genoverveje balancen i vægtskålen i vores relationer. Ikke blot (men især) i vores intime relationer, men i alle vores relationer. Til vores børn, forældre, kollegaer, chef, samarbejdsrelationer. Og selvfølgelig til vores eventuelle partner/ ægtefælle. Er relationen ligeværdig og præget af gensidig respekt? Eller er der en uligevægt? Er den ene part dominerende og den anden mere underdanig? Eller er den ene part mere kærlig end den anden? Med fokus på 21° Vægten handler det om, at vi skal kunne se os selv (hjertet) i relationen, og kunne mærke (følelserne), at relationen er god for os. Og den anden part selvfølgelig ligeså. I slutningen af maj går Juno direkte igen i 5° Vægten. Til den tid er vi forhåbentlig også blevet klogere på relationen til os selv. Men det er først til august, at Juno er tilbage i 21° Vægten og vi for alvor ved hvem, der er med os når vi starter det nye kapitel.


Merkur retrograd

Ligesom sidste år, er Merkur ekstra lang tid i Fiskenes tegn. Sidste år, i marts 2019, var Merkur retrograd i 16-29° Fiskene. Denne gang er Merkur retrograd i den første halvdel af Fiskene og de sidste par grader af Vandbæreren. Merkur er i skrivende stund i 9° Fiskene, og er altså allerede i den såkaldte "skyggeperiode. Den 17. februar når den 12° Fiskene og går efter et kort ophold retrograd. Den 10. marts er den tilbage i 28° Vandbæreren (samme sted, som Solen står d. 17. februar, den dag Merkur går retrograd!).


Når Merkur er retrograd (eller i skyggefasen som nu) skal du være opmærksom på, at dine planer kan ændre sig. Merkur er først helt ude af skyggefasen efter den retrograde periode - altså forbi de 12° Fisk - d. 31. marts 2020. Så genoptag gerne noget, du tidligere har beskæftiget dig med eller afslut det, du aldrig fik afsluttet. Men vær varsom med at sætte nye ting i søen, skrive under på kontrakter osv.


Selvom Merkur også var retrograd i Fiskene sidste år, kan 28° Vandbærer til 12° Fisk snildt ligge i et andet hus end 16-29° Fiskene. Denne Merkur retrograd kan dermed manifestere sig i et andet livsområde end Merkur retrograd gjorde sidste år. Så tjek hvor 28° Vandbærer til 12° Fisk falder i dit horoskop. Hvor i dit liv har du noget, du skal genoverveje?


Merkur går retrograd ca. 3 gange om året. Næste gang Merkur går retrograd i Fiskenes tegn er dog i 2025.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page