top of page

Jupiter i Vædderen 2022-2023

Den bedste version af dig

Jupiter - planeten for ekspansion, overflod, muligheder og nye horisontert - er i dag (11. maj 2022) gået i Vædderens tegn. Det er det første tegn i zodiakken og der er dermed tale om starten på en ny 12-årig cyklus for Jupiter.


Jupiter vil være i Vædderen 11. maj 2022 til 17. maj 2023, dog afbrudt af en periode (29. oktober-20. december 2022), hvor Jupiter er tilbage i Fiskene, da Jupiter går retrograd fra 8 Vædder til 28 Fiskene i perioden 28. juli til 23. november i år.


Kombinationen af Jupiter og Vædderen er en stærk og potentielt sprængfarlig (molotov) cocktail, særligt når krigsguden Mars indhenter Jupiter den 29. maj 2022! Der kan være tale om lidenskabelige, banebrydende og smukke nye begyndelser og muligheder - og der kan være tale om aggression og konflikter. 'Krigeren' er et symbol, som har mange udtryk. Kombinationen af Mars og Jupiter kan fx være retfærdighedens kriger, sandhedens kriger, visdommens kriger, den spirituelle kriger, den undervurderede kriger eller den opblæste kriger. Hvilke udtryk afhænger af bevidsthedsniveau og ikke mindst sårethed.


Maskulitet og mod

Vædderen er zodiakkens første tegn. På godt og ondt er det den nyfødte.


Det er det nye og friske, pionerånden og umiddelbarheden. "Just do it" mentaliteten. Eller skulle jeg nærmere sige "Ride free". Som en af mine elever påpegede, minder Tesla's logo påfaldende meget om Vædderens symbol - tegnet på Elons Musks MC (der bl.a. repræsenterer karriere).

Vædderen er også det primale og ego-drevne. Motiveret af impulsen, konkurrencen og tilfredsstillelsen af de umiddelbare behov. NU, NU, NU!! Det er her, idéer fødes - men altså også dem, hvor man måske skulle have tænkt sig om en ekstra gang...


I sit højeste udtryk, symboliserer Vædderen mod, styrke og uafhængighed. Det er lederen, frontløberen, rollemodellen. Der, hvor du har Vædderen i dit horoskop, bliver du derfor også udfordret til at udvikle mod og selvstændighed. Og spørgsmålet er så, hvordan det går med det.


Siden april 2018 har Chiron (med undtagelse af nogle måneder i slutningen af 2018/ starten af 2019) været i Vædderen. I den første del af Vædderens tegn, har Chiron, den sårede healer, både trigget og potentielt healet vores sårede ego. Der, hvor vi ikke har været 'herre i eget hus' eller haft svært ved at acceptere dele af os selv. For mange mere specifikt vores maskuline sider.

I den forbindelse får jeg lyst til at præcisere, hvad jeg mener med maskuline kvaliteter, som efter min mening er noget, både mænd og kvinder besidder. Ligesom at vi alle har Vædderen et sted i vores horoskop.


Jeg fandt denne oversigt over såret vs. moden maskulinitet (jeg søgte på divine masculine, men jeg kan godt lide denne skelnen, som nærmere handler om den veludviklede maskulinitet). Begge sider repræsenterer maskuliniteten i samfundet og hos os hver især.


Det er betryggende, at Chiron har hjulpet til

med, at heale vores ego/ forvrængede opfattelse af maskulinitet (tak også til Eris i Vædderen og Pluto i

Stenbukken for oprydning i 'toppen'), men vi ved jo også godt, at begge sider fortsat eksisterer.


Uden at nævne navne (det ville være upassende), er der bare nogen, der efter min mening har et lidt forkvaklet syn på, hvad det vil sige, at være maskulin. Og, for the record, absolut også hvad angår hvad det vil sige, at være feminin...


Men med bevidsthed kan vi selv bestemme, hvor vi vil udspille VORES kampe og med hvilken motivation. Jupiter anviser altid NYE MULIGHEDER. Det kan være helt nye veje, nye 'kampe', der skal kæmpes, en ny (leder-)rolle, du kan træde ind i. Eller det kan være steder i dit liv, hvor du hidtil har undervurderet dig selv. Jupiter blev i den traditionelle astrologi kaldet "heldets planet" og det er ikke for ingenting. Men kunsten er, at identificere og gribe mulighederne. For alt har en pris, og hvordan afgør du, hvad der er mest værdifuldt i sidste ende? Pas på med overoptimisme og overmod (i dette tilfælde også hovmod). Men vær åbensindet og MODIG.


Oplever du utålmodighed, vrede, aggression, misundelse eller overdreven konkurrencesind er du i de lavere udtryk af denne energi. Men er du selvsikker, modig, selvstændig og samtidig kærlig og medfølelende, så kæmp en kamp for en lidt bedre verden. Du behøver ikke at drage i krig - eller for den sags skyld ved at blive chef. Du gør det ved blot at være dig. Den bedste version af dig.

Tak <3

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page