top of page

Hvordan føles din fremtid?

Nymånen (solformørkelsen) d. 14. december 2020 kan give en følelse af et nyt kapitel

Afslutninger og begyndelser

2020 har som bekendt været et år præget af afslutninger og nye begyndelser. Fra Saturn-Pluto konjunktionen i januar, der afsluttede én mangeårig cyklus og startede en ny - til årets sidste større konjunktion mellem Jupiter og Saturn i 0° Vandbærer, der afslutter deres indbyrdes cyklus og tager hul på en ny og særligt betydningsfuld cyklus den 21. December 2020. Og så alt det indimellem selvfølgelig :-)


Saturn er lige nu i 29 grader Stenbukken. Den sidste grad af Stenbukken - Stenbukken, der har haft besøg af blandt andet Pluto siden 2008, Saturn siden slutningen af 2017 og Jupiter siden december 2019. I denne sidste grad kan det føles som om meget sættes på spidsen og vi bliver testet: Har vi nu også lært det, vi skulle? Falder vi tilbage i de gamle mønstre eller står vi rent faktisk stærkere i vores integritet? Går vi efter magt og kontrol eller repræsenter “toppen af bjerget” noget ganske andet? Handler det nærmere om at sige nej til visse ting for at opnå noget, der er bedre. For SJÆLEN. Sgu da ikke for prestige. er det da noget, der gør hjertet glad? Det er store sager, det her. Sidste gang Saturn var i sidste grad af Stenbukken var i marts 2020, men grundet retrograd, måtte Saturn lige tilbage i Stenbukken. Der var vist noget, vi lige skulle have én gang til. Stenbukken kommer igen hertil om knap 30 år. Men uden Pluto og Jupiter, så alligevel ikke helt det samme. Skal vi ikke bare tage skridtet nu?

Få timer efter nymånen mandag følger Jupiter trop og træder ligesom Saturn ind i den sidste grad af Stenbukken. Lektierne her bliver også sat på spidsen, men måske kan det alligevel føles som lidt af en lettelse. Mens Saturn handler om vores evne til at tage ansvar (også der hvor det gælder, at vi IKKE længere skal gøre, kæmpe, please, holde ud osv.) - så handler Jupiter blandt andet om vores visioner. Meningen med det hele. Uden visioner/ idéer/ idealer er Saturns bedrifter ikke meget værd. Men uden Saturns realisme kan Jupiters entusiasme og storslåethed også slå fejl.

Når de to modsætninger integreres på vellykket vis, er de det bedste makkerpar. Og nu er der altså ikke mange dage til Saturn og Jupiter mødes i 0° Vandbæreren! Et kæmpemæssigt skifte, både personligt og i større skala, der får sin spæde start. Det har jeg skrevet en del om og vil og jeg har meget mere på hjerte!


Den sidste baggage overbord

Tilbage til nymånen, der skyder ugen i gang - en uge, der ellers har nok at byde på!


En nymåne handler altid om nye begyndelser. I dette tilfælde en form for ny begyndelse hvad angår dit perspektiv på fremtiden, hvadenten det er hvordan du ser “verden” eller hvordan du ser din egen fremtid. Måske er dit perspektiv på selve meningen med dit liv ved at ændre sig, eller måske din tillid til fremtiden. Tilliden til, at den bliver, som du havde forventet - eller tilliden til fremtiden i det hele taget.

Dit perspektiv kan ændre sig som følge af en konkret begivenhed, eller en besked, du får (budbringeren Merkur er i konjunktion med nymånen), som ændrer alt. Det kan også være, at det nærmere er en indre dialog. Uanset hvad, handler det om, at give plads til nye perspektiver. Der er nogle forældede perspektiver, du giver slip på. Fastgroede tankemåder, fordomme - eller idéer, der slet ikke er dine egne, men du er blevet så vant til at mene det, som de andre mener eller som ikke sårer nogen.

Du er nødt til at slippe de narrativer, der ikke er dine egne. De standpunkter, som ikke længere matcher den, du er. Måske fordi du pludselig ser et større perspektiv - ser tingene fra en anden vinkel. Måske fordi du bare kan mærke, at det perspektiv du har haft, bare ikke længere holder. Tror du på det? Og kan du føle det? Så er du på rette vej. Tankerne, alle undskyldningerne og andres holdninger må vige.


Intuition og vildfarelse

Neptun er i kvadrat til måneknuderne og kan på den ene side skabe forvirring, desillusion og uklarhed. På den anden side, kan det netop symbolisere følelsen af, at “du ikke kan se det, men du ved, at det er der” (lidt som appelsinen i skuffen - men jeg husker selvfølgelig ikke hvilken filosof, der lavede tankespind over, om man reelt kunne vide, at appelsinen fortsat var i skuffen når man lukkede den...hmmm). Med andre ord; din “viden” om fremtiden er per definition intuitiv. Du VED jo ikke, hvad der kommer til at ske i morgen. Vær opmærksom på deciderede illusioner eller drømmetænkning - men lyt endelig til din intuition. Måske ser tingene objektivt set rigtig sorte ud. Hvad siger din intuition? Jeg ville have større tillid til den der indre “knowing” end statistik og rationelle forklaringsmodeller.

Take five

2020 har været lidt af en rollercoaster for de fleste. Det der crazy år, hvor der på en gang er sket så ufatteligt meget, og så meget har stået i stampe. Vi er ved at være der, hvor vi får alvor tager hul på året... jamen, hov, det er jo ved at være forbi...?!

Der er rigtig mange, der helst ville have været foruden 2020. Jeg forstår det godt. Men nu står vi her, midt i eklipse-sæsonen (3 formørkelser i træk) og på tærsklen til en ny tid. 2020 har trukket linjerne skarpt op, stillet os over for udfordringer, der for nogen har været/ er nærmest uoverstigelige. Noget af det spiller på sidste vers. Jupiter og Saturn træder snart ud af Stenbukken og ind i Vandbæreren. Et tegn, der repræsenterer frihed, fællesskab og nye idéer. Masser af nye idéer!

Nymånen mandag kan på sin vis ses som et af de sidste åndedrag i det hidtidige paradigme. Der, hvor vi løb rundt i hamsterhjulet uden at tænke over, hvor vi var på vej hen. Eller hvor vi lod os styre sf andre eller udnyttede vores egen position eller rolle. Hvor vi fik børnene til at passe ind i vores fortravlede liv, frem for at tilpasse vores livssituation til der, hvor vi gerne ville være. Eller hvad der nu har været dit stenbukke-tema (der er mange forskellige varianter, skal jeg hilse og sige!)


Bare fordi du havde ét perspektiv på verden eller dit liv i din opvækst, da du var i 40’erne eller i sidste uge, så betyder det ikke, at du ikke kan ændre det.


Og det er lige præcis det, det handler om. Verden er under forandring og det er du også. Men hvilken verden kan vi forvente? Uden tvivl en verden, hvor regeringsformer og ledelse i det hele taget vil ændre sig, miljø kommer mere på dagsorden, teknologiske løsninger vil boome og overraske, lige rettigheder bliver et tema (og dermed også oprør) osv. Men hvad med din rolle? Hvordan ser din fremtid ud? Formentlig ikke som du havde regnet med - men forhåbentlig bedre.


Erkend, at der er dogmer, du kan lægge bag dig. Perspektiver, der ikke gør dig godt. Tro på det, der føles rigtigt ❤️


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page