top of page

Hvor er du på vej hen?

Opdateret: 13. maj 2020

Den kommende tid giver dig rig mulighed for at genoverveje aspekter af dit liv. Grib mulighederne!

Misforstå mig ikke. Det er ikke frygten for overlevelse (hvadenten den er knyttet til noget økonomisk, socialt eller helbredsmæssigt), der bør være den drivende kraft her. 'Coronakrisen' har ganske vist tvunget os til at genoverveje mange ting i vores liv. Men de muligheder - og de opgaver - der ligger foran os, skal ikke handle om frygt. Frygt avler frygt. De beslutninger, vi træffer ud af frygt, fører intet godt med sig, de gør os blot mere frygtsomme. Nej. Det handler om ansvar. For det, hjertet allerede ved, men dit ego måske ikke helt har indset eller affundet sig med.


Vi har længe bygget op til 2020. Vendepunktet. Vi er i overgangen mellem det gamle og det nye. Mellem den materialistiske tidsalder og den sociale tidsalder. Mellem selvrealisering og fællesskab - sådan meget forenklet sagt, i hvert fald. Grundlæggende handler det om, at der er et kæmpe værdiskifte undervejs, som har betydning på det personlige plan, og ikke mindst politisk og socioøkonomisk.


Men hvordan bliver vi klar til et kæmpe skifte? Nå ja, en pandemi og global lockdown er selvfølgelig et godt bud. Det får os til at overveje, hvad der er vigtigst her i livet, hvilken betydning fællesskab og social kontakt har. Og om vi hver især er det rette sted i livet.


Nu er det tid til at synke det. At mærke efter, hvor brikkerne skal placeres og revurdere aspekter af vores liv. I denne uge alene går 3 planeter - Saturn, Venus og Jupiter - retrograd. Pluto var i forvejen retrograd og Saturn har nu fulgt trop. Snart følger Venus og Jupiter. Og vi har brug for det! For vi står over for et valg. Hvilken vej vil vi gå?


Måske har du lige nu en klar idé om hvad du vil og hvor du er på vej hen, men meget kan endnu nå at ændre sig i 2020.


Måneknuderne har for nylig skiftet tegn (hvilket jeg skriver mere uddybet om her.) Den nordlige måneknude er nu i 29° Tvillingerne og den sydlige måneknude i 29° Skytten. Vi er på vej ind i en ny epoke, hvor det, vi tror på, vil ændre sig. Vi vil sætte spørgsmålstegn ved det, vi hidtil har anset som "sandheder". Med måneknudernes tegnskifte tager vi de første spæde skridt i den retning.


Venus går retrograd i 21° Tvillingerne om et par dage og vil være retrograd i cirka 6 uger. Venus går hele vejen tilbage til 5° Tvillingerne (vær obs på hvis du har planeter i nærheden af 21° eller 5° Tvillingerne - så er det en særligt vigtig periode for dig!). Her vil spørgsmål omkring hvad du tror på, være centrale. Du vil måske finde ud af, at det, du troede, du ønskede dig, ikke længere er det, du ønsker dig. Det, du holder af, har måske ændret sig. Det kan også være, at du får fornyet lyst til at forfølge et spor, du ellers havde lagt på hylden. Noget vil i hvert fald forandre sig. Der kan være et element af overraskelse, ny viden eller en pludselig åbenbaring. Det kan føre til, at du skifter mening omkring noget eller bliver åben over for noget, du ellers ikke tidligere har været åben over for. Måske fordi fornuften, ego'et eller omstændigheder havde overbevist dig om noget andet.


Under Venus retrograd dukker soulmates iøvrigt ofte op. Det er et helt emne for sig. Hvis du oplever det, vil der typisk være noget uafsluttet imellem jer. Situationen er moden nu - til at binde en sløjfe og komme videre eller til at gribe fat i det potentiale, der har ligget og ulmet.


Sidste gang Venus var retrograd i Tvillingernes tegn var i maj/ juni 2012, kun få grader fra denne transit. Så tænk eventuelt tilbage på den tid - måske kan du genkende temaet? Det, der skete dengang vil ikke nødvendigvis blive gentaget, men de emner/ det livsområde, der var i fokus dengang vil være i fokus igen.


Faktisk følger Venus et mønster (som denne 5-punkts stjerne), hvor den vender tilbage til næsten samme punkt (rykker sig et par grader) hvert 8. år.


Men Saturn er også netop gået retrograd og snart følger Jupiter trop. Jupiter står ellers der (27° Stenbukken), hvor du kunne være parat til at handle på den fremtid, du tror på. Men der er et element af tvivl. Ikke mindst fordi Jupiter, Pluto og Saturn i meget af 2020 er tæt nok på hinanden til at vi kan betragte dem som værende i konjunktion. Presset fra Pluto kan mærkes. Har du lært lektien? Har du skåret det overflødige væk? Har du fundet meningen? Bearbejdet dine dybeste sår eller traumer? Vi har allesammen brug for denne periode for at finde ind til hvilket bjerg, der er værd at bestige, og hvordan vi agter at komme op til toppen af det. Vi har brug for at genoverveje og mærke efter. Træffer du det/ de rette valg, skal Saturn nok få dig op til toppen og kæmpe til det sidste. Men lige nu vil Saturn også have dig til at overveje, om der er steder, hvor du har taget for meget ansvar eller måske ikke har taget ansvar nok.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page