top of page

Hvad får du til at vokse?

I Tyrens tegn kan vi få tingene til at gro - men hvad er det lige, der gror i øjeblikket?

Smukt er det. Når naturen viser sine nærmest magiske kræfter. Når den sarte lille spire udvikler sig til en helstøbt plante eller en smuk blomst med alverdens detaljer og en duft af sommer. Fra børnehavebarnet, der har sået sin første karse og ser de små-bitte frø vokse dag for dag - til bedstefaren, der står ved siden af det store kastanietræ, hvor hans far 90 år tidligere lagde en kastanie i jorden.


Stopper du nogle gange op og dufter til blomsterne eller lukker øjnene og lytter til havets brusen eller bladenes rislen i træerne? Nyder du at have fingrene nede i mulden og ser du frem til smagen af dine hjemmedyrkede tomater (eller et glas vin på terrassen)? Dér har du på en gang Tyrens evne til at få ting til at gro og til at nyde det enkle (og samtidig fra naturens hånd komplekse) i livet.

Uanset vores evner (og interesse) udi havearbejde, er vi vist alle bekendt med, at de blomster- eller plantefrø vi sår, skal passes. Herhjemme har vi i øjeblikket små grønne skud stående i vindueskarmen, som, da Vædderen skød foråret i gang, startede som små brune bønner og som forhåbentlig ender med at blive til høje ranker af saftige grønne bønner til sommer. Altså, hvis de får den næring, de har behov for. Jord at slå rødder i og sol, vand og ilt til at nære jorden. De fire elementer, som vi også kender fra astrologien: Jord, ild, luft og vand.


Det, vi nærer, gror. Det, vi giver opmærksom vokser.


Samtidig er der eksempler på små, tilsyneladende "sarte" blomster, der bryder gennem asfalt - eller vender stærkt tilbage efter tilsyneladende at være blevet udryddet. Og nej, det gælder ikke kun ukrudt... Husker du mon billederne fra Australien, hvor de smukkeste blomster kom til syne i et ellers kulsort landskab, som prægede store dele af kontinentet efter de massive brande, der hærgede frem til for få måneder siden? Fænomenet er tilbagevendende hvert år - men de særligt alvorlige omstændigheder gjorde, at blomsterne blev et symbol på håb.


Naturen er stærk. Og selv under svære omstændigheder kan noget smukt vokse og finde ukendte ressourcer frem. I eksemplet fra Australien var det selve de ellers ødelæggende brande, der skabte grobund for, at noget nyt kunne blomstre op.

Natten til torsdag, d. 23. april 2020, er der nymåne i 3° Tyr og 3 dage senere passerer Solen Uranus i 6° Tyren (som er tæt nok på nymånen til at præge den med sin "hopper du selv eller skal jeg skubbe dig ud over kanten?" tilgang). Samtidig er den nordlige måneknude (allerede fra i dag) rykket til 0° Krebsen, hvor den vil være indtil den 5. maj, hvor måneknuderne skifter tegn og dermed fokus. For nogle kan det føles som om vi netop er blevet ramt af en massiv skovbrand. Det, der var er måske væk. Forkullet. Tror du på, at der kan vokse noget nyt frem?


Det er på tide, at du dyrker troen på dig selv.


Tid til at gå i haven

Uanset om du er mere eller mindre selvforsynende, dyrker et par krydderurter eller ikke har dyrket noget siden karse da du var barn, så forestil dig et øjeblik, at du er den lille spire. ER du egentlig noget værd? Du ser da ikke ud af meget. Du virker skrøbelig, som om du ikke vil kunne klare lidt modvind. Det er måske også sådan du tænker om dig selv. Men hvad ønsker du af livet? Hvad ønsker du at være? Hvordan ønsker du at have det? Hvad er din gave til verden? Og hvordan skal du komme derhen, hvor du kan bidrage med den; stå i din fulde kraft?


Du har først og fremmest brug en, der passer på den lille spire. Nærer den med det, den har brug for. Holder fast i det, at den er i udvikling. At den vil noget mere. At den er noget værd. Det er forresten dig selv, der skal passe på den, hvis nu du skulle være i tvivl.


Måske er du usikker på fremtiden, usikker på om du kan komme igennem denne krise. Måske har du mistet dit job eller er bange for, at det kommer til at ske. Måske har du med ét mistet grundlaget for din virksomhed. Eller måske tør du ikke længere forfølge din drøm for fremtiden. For det er jo krisetid, og det er jo en dårlig ting, ikke?


En krise er ikke verdens undergang. Det er heller ikke din undergang, eller fiasko om du vil. Det er et vendepunkt. Det kan være tid til at sadle om eller prioritere anderledes. Eller måske til at indse, at du ikke var der, hvor du allerhelst ville være. Det er tid til at tænke anderledes - eller måske endda tid til at bryde igennem med noget, der har været længe undervejs. Set med astrologiens øjne, er en krise ikke noget dårligt. Tværtimod, faktisk. Men hvis du stritter imod de forandringer, der er ved at ske, vil du opleve tiden som mere og mere udfordrende. Business as usual er i karantæne - og jeg tror ikke, at den bliver lukket ud igen.


Præcis denne krise har vi bygget op til i mange år, særligt siden 2008, hvor Pluto brillerede med sin ikke særligt elegante entré i Stenbukkens tegn (læs: finanskrisen) og siden har bygget op til "finalen", som blev skudt i gang af Saturn-Pluto konjunktionen i januar 2020. Der er så meget, vi ikke længere kan sidde overhørig, at en verdensomspændende "lock-down" er nødvendig for, at vi forstår, at vi er nødt til at ændre kurs.


Men det er vores følelse af tryghed, der er på spil. Har du fx mistet dit job eller anser det som en mulighed, at det kan ske som følge af krisen, er det menneskeligt at reagere med frygt frem for tillid til, at noget nyt og bedre kan opstå. Ikke desto mindre er jeg fuldstændig overbevist om, at det er netop det, der er ved at ske. Det er vores wake-up call og jeg tror, at vi er ved at vågne. Det er ok at snooze et par gange, men vi skal op og i gang, ikke?


Solen skinner. Det ser ud til at blive en dejlig dag. Hvad tror du?0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page