top of page

Farvel til skam, mindreværd og begrænsninger!

Nymånen i Skorpionen er ikke for sarte sjæle. Men måske er det også tid til at være mindre sart?

Vi er i nymånefasen. Der er nymåne en gang om måneden og der er altid et element af en "ny start" ved nymånen. Men en nymåne er ikke bare en nymåne. Denne gang er den i Skorpionens tegn - og i eksakt opposition til Uranus, der er retrograd. Samtidig er Mars og Saturn i 'konflikt' med hinanden. Så det handler ikke blot om nye begyndelser, men i høj grad også om afslutninger. Om ønsket om (og måske behov for) forandring, samtidig med frustration og forsinkelser. Om balancen mellem at holde fast i det kendte (hvor kunsten er kun at holde fast i det, der fungerer) og at finde troen på det ukendte. Det er ikke nødvendigvis lige kønt altsammen. Men hvem har egentlig også sagt, at det skal være det...?


Skorpionen har indimellem et dårligt ry, måske fordi den på ingen måde er sart. Skorpionen beskæftiger sig med alt det, der for mange kan være svært at tale om, forholde sig til, mærke og i det hele taget vedkende sig. Det er tegnet for liv og død, afslutninger, tabuer, hemmeligheder (og sandheder!), magt og sex. Det er intenst og råt - der er ikke noget, der bliver retoucheret her. For skorpionen er det overfladiske slet ikke interessant. Det skal være dybt og autentisk, uanset hvor grimt, det er. Det er det dybe vand - og vi er nede på bunden af søen, hvor der er mørkt, grumset og slimet.

Nymånen i 4° Skorpionen vil have sandheden på bordet. Din indre sandhed. Den du finder dernede på bunden. Og det er skam helt almindeligt at skubbe følelser og andet upraktisk, der ikke lige passer ind i "planen", godt ned under gulvbrædderne. Hvis vi nu lader være med at give dem plads, så forsvinder de vel med tiden... Eller? Men hvad hvis vi omfavnede mørket? Accepterede de upassende følelser, tabuerne, skammen, mindreværdet eller tungsindet? Gav dem en plads, uden at give dem lov til at tage overtaget? Vi er allesammen hele mennesker og rummer både alt det skønne og alt det, som vi ikke ønsker, at nogen skal kende til. Skorpionen ved, at kun sårbarheden og ærligheden kan sætte os fri. Transformation er ikke nem. Forestil dig sommerfuglelarven i sin trange pubbe, der alene, fed og slimet som den er, undergår forandringer og bliver presset fra alle sider, indtil den til sidst må bryde ud?


Uranus kan i den forbindelse være den hjælpende hånd - men det er ikke sikkert, at 'hjælpen' til at bryde ud er ønsket. Måske er det pludselige eller chokerende begivenheder, der er dit wake-up call. Der gør det tydeligt for dig, at det er nødvendigt at bryde ud af status quo, skabe forandring, stå inde for den, du er. Uranus er retrograd i øjeblikket, så det er de indre processer. Du ved godt, hvor den er gal. Eller måske er alt i den skønneste orden, men du ved, at potentialet er større. Du skal noget mere, noget andet, noget vildere. Det er jo Uranus, vi taler om, så det er ikke nødvendigvis 100 % inden for rammen af det såkaldt "normale". Når Uranus er i Tyren, handler det om værdier. Og dit værd. Du er nødt til at være ærlig omkring dine følelser og hvad du ønsker at lukke ind og ikke lukke ind i dit liv (skorpionen) for at opleve værdi i dit liv og en følelse af selvværd (tyren).


Men der sker jo ikke en skid....! Mars og Saturn trækker hver sin vej i forhold til fremdrift. Og Merkur (i skorpionen!) er i skyggefasen og går retrograd om 3 dage. Så det er ikke tid til de store armbevægelser og fuld fart frem. Det, der er vigtigt lige nu er dog, at vi kommer på sikker grund. Vær nu ærlig over for dig selv og accepter den, du er og de nye sider, du er ved at udklække. Vær bevidst om og værn om dine personlige grænser. Men vær også parat til at rykke på dem (tænk igen på sommerfuglelarven). Sig nej til det, der ikke føles godt. Men husk også at sige ja, til det, der føles godt. Føl dig frem. Det er sådan skorpionen klarer sig.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Commentaires


bottom of page