top of page

Eklipse i Tyren: Der er kærlighed i luften

- men ikke nødvendigvis på den måde, du lige forestillede dig det ... ;-)

Nymånen i 10° Tyren den 30. april 2022 er ikke bare en nymåne. Den nordlige måneknude er i 22° Tyren og danner en partiel solformørkelse (synlig i Sydamerika, Stillehavet, Atlanterhavet og Antarktis). Eklipsesæsonen er for alvor over os - men vi har nu i virkeligheden været i energien et par uger allerede (hvilket mange af jer sikkert tydeligt har mærket)!


Hvad angår eklipser, handler det efter min erfaring ofte om, at være åben over for de drejninger, livet pludselig kan tage. Måske at stille dig selv spørgsmålet: "Er du klar?" Med andre ord, er du villig til at lade dig guide af dit eget indre kompas og tillade de forandringer, som du mærker er rigtige for dig? Eklipser varsler altid (nogle gange overraskende) forandringer, dog især for dig med planeter i graderne omkring der, hvor eklipsen finder sted. De forandringer kan ganske vist nogle gange tage pusten fra os - men som med alt, hvor måneknuderne er involveret, handler det om at bringe dig tættere på det, din sjæl inderst inde higer efter.


Og ja, jeg ved godt, at det ikke er nemt at tillade forandringer i Tyrens tegn. Tyren er isoleret set det tegn, der har sværest ved forandringer. Men der er så meget andet på spil under denne eklipse, så tryghed og status quo bliver på en eller anden måde sekundært.


Kærlighed i luften

Herskeren over nymånen i Tyren, Venus, er i Fiskenes tegn og står netop nu sammen med Jupiter og Neptun i Fiskene. Wow! Det er ikke alene en yderst sjælden kombination, men viser også den hjerte-energi, der er tilgængelig, eller skulle jeg sige under udvikling, i øjeblikket. Det er ikke for at negligere de mørkere kræfter, der også er på spil i denne tid, men vi ser også en kæmpemæssig bølge af kærlighed. Og nu da Venus er ankommet til Jupiter og Neptuns i Fiskene, er det noget, der kan mærkes, konkret og fysisk.


Vi må ikke glemme, at Venus har været en del igennem med hendes langvarige parløb med Pluto og en meeeeget lang retrograd periode (det føltes i hvert fald sådan) i Stenbukken i december/ januar. Med andre ord, vi er blevet klogere, eller i hvert fald hærdede, hvad angår vores relationer og værdier. På tværs af generationer, var det vist en af de der "grow up" transitter, hvor det blev synligt hvor vores relationsmønstre og prioriteringer var helt off og at vi simpelthen er vokset fra vores egen barnlige adfærd.


Venus' rolle og ophøjede status under eklipsen får selvfølgelig straks tankerne hen på den romantiske kærlighed. Og her snakker vi ikke en hyggelig flirt på den lokale bar. Jeg tænker twin flames, soul mates og dyb kærlighed her. Men dét er kun en side af historien og vedrører sikkert kun ganske få netop nu. Kærlighed er større end den, der findes mellem to mennesker. Med Venus, Jupiter og Neptun i Fiskene handler det om ubetinget kærlighed, kærlighed til livet, overgivelse. Og tilgivelse.


Du fortjener kærlighed

Forleden dag delte jeg et opslag på min facebookside, skrevet af Jeff Foster, som jeg for nylig er begyndt at følge (tjek ham ud - han er ret fantastisk). Opslaget fanger så fint det, som jeg mener er det primære budskab med denne eklipse, at jeg føler mig kaldet til at dele det igen.


YOU DON'T HAVE TO BE WORTHY


Fuck being worthy.


If you succeed, if you score an A+, if you get the promotion, if you win the race, you won't be loved more. You have to shake off that illusion.


Love isn't something that anyone can give you. It’s not something you have to beg for, earn, or deserve.


You don’t have to be worthy. You only have to be alive, and you are worthy.

Because you are inseparable from the stars, the mountains, the rustling trees in the meadow.


And you follow the breath as it rises and falls. And you make room in yourself for long-neglected feelings of shame, fear, unworthiness, sorrow. You learn to trust the body, its rhythms, the way it tries to protect itself, its unpredictability, its feelings of unsafety. You breathe into the sore places, make them safe. (Safe to even feel unsafe; that is freedom.)


To love the parts that feel unlovable; that is the love you always dreamed about, the love you never have to “deserve”.


- Jeff Foster


Ovenstående handler også om den healing, der finder sted når du accepterer dig selv. Følger kroppens rytmer og signaler. Præcis som den nordlige måneknude i Tyren og den sydlige måneknude i Skorpionen beder os om i denne tid.


Så ja, der er kærlighed i luften. Men kærligheden findes først og fremmest inde i dig selv, og du behøver ikke at gøre dig fortjent til den. Du fortjener den allerede.


Eklipsen er i konjunktion med Uranus, som er i 14° Tyren. Uranus har altså allerede passeret de 10°28' Tyren, hvor Nymånen er (eksakt den 30. april ca. kl. 22.30). Uranus har både på samme tid sidste år samt i starten af 2022 bevæget sig hen over 10° Tyren. Så indsigterne har vi (i hvert fald potentielt) allerede fået. Spørgsmålet er nu, hvad vi vil gøre ved dem. Saturn er i kvadrat til måneknuderne, så er der mon en beslutning, der skal træffes?

Hvad angår eklipser og mere specifikt Tyr-Skorpion aksen kan du måske få noget ud af at lytte til videoen her om eklipsen i november 2021, som jeg lavede i samarbejde med Mannah Guldager. Mannah og jeg lavede også en bonus-video om samme eklipse, som du kan finde her.

<3

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page