top of page

Du er, hvad du føler

Opdateret: 22. jan. 2020

Den delvise måneformørkelse får de dybeste følelser til overfladen


I samme øjeblik som Solen skifter til 20 grader Stenbukken, ca. kl. 20.20, mødes Solen med Månen i modsatte tegn, Krebsen. Som jeg har skrevet om i andre oplæg, er der ikke alene tale om en fuldmåne, men en delvis måneformørkelse.


Måneformørkelsen markerer ikke alene en kulmination på det sidste halve år, siden nymånen i Krebsen, men på de sidste 1 1/2 år. Det skyldes, at der d. 13. Juli 2018 var en solformørkelse (altså nymåne) i 20°41’ Krebsen, altså i samme grad som den aktuelle måneformørkelse.

Fuldmåner er ofte følelsesladede - Solen oplyser Månen og der bliver sat spot på vores følelser. Men denne her handler om følelser med følelser på. Formørkelsen betyder, at det er alle vores skygger, der kommer frem. Det vi normalt ikke ser, og potentielt også vores mere "grimme" sider. Månen er desuden i Krebsen, Månens “eget” tegn. Det er vores allerdybeste følelser, der er i fokus. Følelser, som vi har båret på meget længe og som ligger så dybt, at de er blevet en fast del af os. Ikke en midlertidig tilstand. Sol og Måne er i 20°, som handler om at sårbarhed og om hvordan vi forholder os til vores følelser.

Og følelser har jo mange former. Nogle følelser er dejlige, og dem vil vi gerne have flere af! Andre er mindre rare. Faktisk kan de, hvis de får lov at fylde, overdøve alt andet godt. Det er den slags magt, følelser kan have. Og derfor også ret væsentligt, at vi tager dem alvorligt, ikke...?


Tilbage til måneformørkelsen. Alle former for følelser kan længe have været gemt væk. Måske har du bevidst undertrykt dem fordi de var for grimme, upassende, upraktiske eller pinlige. Måske har du haft for travlt med at stille ydre krav til dig selv og kørt dig selv helt i bund under devisen “hvis jeg får styr på dét her, så bliver alt bedre”. Eller måske har du bare haft svært ved at mærke dine følelser indtil nu.

I så fald kan du regne med, at dine sande følelser vil blive eksponeret. Måske blot for dig selv, måske over for andre. Hvilke følelser det drejer sig om, varierer dog enormt, alt efter hvor du er i dit liv lige nu. Du kan opleve en pludselig ro eller følelse af balance og glæde. Eller måske en vrede, der blusser op. Det kan også være, at du bliver overvældet af tristhed eller sorg.

Nøglen er hvordan du REAGERER på dine følelser.


Man kan sige, at det, at dine følelser bliver forstærket, giver dig en mulighed for at blive mere bevidst om dine reaktioner. Reagerer du fx ved at bide hovedet af andre eller ved at presse dig selv yderligere? Bebrejde dig selv, at du ikke har formået at “gøre det bedre”, føle dig mere lykkelig? Eller reagerer du med omsorg over for dig selv? Opmuntrer du dig selv som du opmuntrer andre? Gør du noget godt for dig selv? Accepterer du, at du ikke er perfekt? Også selvom du er virkelig uperfekt! Det er vi i hvert fald mange, der er... men vi er elskelige alligevel - især når vi tør elske os selv....


Måske er det tid til at justere hvordan du reagerer på dine følelser. Hvordan du behandler dig selv?


Denne tid er særlig potent og det gælder om, at vi skal beslutte hvem, vi ønsker at være. Hvilke følelser ønsker du at gemme på og hvilke vil du give mindre plads? For du er det, du føler. Og du bliver det, du føler. Så hellere sætte en feel-good film på end at starte et slagsmål, så at sige. Men endnu bedre: Vi skal tage ansvar for vores eget liv, herunder vores følelsesliv. Hvad vil DU gøre for at få en bedre følelse indeni?


Denne weekend er et vendepunkt.


Uranus, der i øjeblikket er i 2° Tyren (2 = følelser, by the way... i tegnet for selvværd), går direkte i morgen, hvorefter ALLE planeter er direkte (hvilket er sjældent). Det er nu, det rykker.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

Comments


bottom of page