top of page

Der er noget i gærde...

2020 er spækket med potentialer for både sammenbrud og gennembrud - og tiden lige nu er ikke en undtagelse


2020 startede som bekendt, og slutter også af, med markante astrologiske begivenheder. Det er i det hele taget et historisk år, præget af afslutninger og nye begyndelser. Et år med masser af drama - og valg, der skal træffes. Lidt forenklet sagt, markerer 2020 overgangen mellem "den gamle verden" og "den nye verden" - "dit gamle liv" og "dit nye liv".


Det er selvfølgelig ikke noget, der foregår over natten ;-) Og heller ikke i løbet af et år... Alligevel skal man ikke følge meget med i nyhederne for at vide, at der allerede nu er bevægelser i gang. En række større astrologiske cyklusser afslutter og starter på ny, og det kan mærkes. Tiderne skifter.


"Dem, der har magt og indflydelse" vil ændre sig. Magtbalancen nationerne imellem er ikke givet på forhånd, og det er en kritisk tid for verdensledere og andre frontfigurer. Måske tænker du mest af alt på en kombination af "Game of thrones", "The long walk home", med et strejf af "Kill Bill". Og der er noget om det. Overgangsperioder er bare per definition lidt kaotiske og dramatiske. Det sker nok bare sjældent, at man lægger sig til at sove, og vågner op til en ny verden. Vupti! Nej, det er her er en anden form for opvågnen. Det er i hvert fald sådan, jeg ser denne tid. En opvågnen. Der dukker nye stemmer op, og vi ser tingene i nyt lys. Det, vi engang troede på, er ikke længere det vi tror på. Nye perspektiver bringer gamle forestillinger i krise, og hullerne i osten bliver pludselig tydelige.

Samfundsformer og -systemer, økonomiske strukturer og regerings- og kontrolformer, der bygger på et uholdbart fundament er i risiko for at bryde sammen og er nødt til at gentænkes. Vi kan ikke længere vende det blinde øje til. Vi må tale om elefanten i rummet. Der er opgør med (og oprør imod) ideologier, dogmer, værdier og normer, der hører en anden tid til, og nye ideologier blomstrer op. Frihed, lighed og fællesskab er nøgleordene her. Det gælder i den store Verden - og i de små hjem. Selvfølgelig i anden skala, men temaerne er grundlæggende de samme. Det starter med os selv. Der er en person bag enhver politiker, aktivist, forkæmper og oprører. De personer og nationer, der udlever indflydelserne mest, er naturligvis dem, hvis horoskop bliver særligt aktiveret af de historiske transitter (læs eller genlæs evt. tidligere indlæg).

Pandemien og den økonomiske recession samt de racekonflikter og oprør, der aktuelt udspiller sig på den globale scene, er på den ene side udtryk for det "astrologiske uvejr", vi er ude i. Men det er ikke blot et uvejr. Det er forandringens vinde og det er som bekendt os selv, der vælger om vi vil bruge forandringerne til det bedre eller det værre. Vi kan såmænd også forsøge os med mere af det samme, men jeg tror, at det vil blive svært at fastholde status quo. Spørgsmålet er nærmere, om du vil lade dig overrumple af bølgerne og lade strømmen tage dig med, eller om DU vil tage styringen, ride med på bølgen og lande solidt på begge ben. På den korte bane kræver det lidt ekstra af dig, men er det ikke det værd?

Lige nu er der flere transformative energier på spil. Her er et udpluk:

  • Vi er midt i eklipsesæsonen og der er mindre end en uge til den sidste af tre formørkelser denne sommer. Formørkelsen d. 5. juli er ikke alene sæsonens sidste, men også den sidste formørkelse i Krebsen/ Stenbukken, hvor måneknuderne har været de seneste ca. 18 måneder. Måneknuderne er fortsat i den sidste og kritiske grad af Tvillingen/ Skytten. Den afslutter dermed et tema omkring at slippe kontrolmekanismer, der ikke længere fungerer og lytte mere til følelserne. Har du lært at følge det, der føles bedst for dig? Drager du omsorg for dig selv og ikke kun andre?

  • Venus, som har været retrograd i Tvillingen, er gået direkte. Venus går retrograd 40 dage ca. hver 1½ år og er retrograd i samme tegn hvert 8 år (rykker sig dog en smule hver gang). Kærligheden og de nære relationer er blevet gransket og kommunikationen har måske været udfordret? Men det begynder at lette nu. Kommunikationen bliver gradvist bedre og du er nu mere bevidst om, hvad det egentlig er, du værdsætter i dine relationer.

  • Mars er gået i sit eget tegn, Vædderen, og er netop her til aften skiftet til 1 grad Vædder. I 0 grader er der ikke meget action over Mars, nærmere en bevidsthed omkring hvor grænserne går. Så nu er det for alvor tid til handling! Krigeren bliver i sit eget tegn helt til januar 2021, da han går retrograd, og danner i mellemtiden nogle heftige aspekter.

  • Jupiter, Pluto og Pallas er i eksakt konjunktion netop nu. Giganten og dværgen er i bred konjunktion i hele 2020 og mødes i konjunktion i alt 3 gange i løbet af året, alle i konjunktion med Pallas. Første gang i april og sidste gang i november 2020. I morgen, den 30. juni, mødes de for 2. gang. Både Jupiter og Pluto er aktuelt retrograde, så der er næppe helt nye temaer på tapetet. Men lidt af et wakeup call kan det nu stadig være. Overraskende nyheder, der kan ændre vores hidtidige perspektiv på tingene. Med gudinden og strategen Pallas inde i ligningen er der et twist af stærk, feminin energi. Eskalering af racekonflikter, eksponentiel spredning af smitte og magtmisbrug er nu også deres domæne og lyder måske bekendt fra sidste gang, Jupiter og Pluto var i konjunktion..?

Vi er blevet udfordret til at tage stilling til og definere nye standarder for, hvad vi står for, hvad vi accepterer og hvordan vi vil behandle os selv og andre og i det hele taget naturens skabninger og ressourcer. Nu er det for alvor blevet tid til handling.


Vi er stadig blot i en overgangsfase, men jeg vil gentage det, jeg så mange gange før har skrevet: Dine handlinger nu har betydning for din og vor alles fremtid. Det, der definerer om vi "lykkes", er vores evne til at handle på det, der føles rigtigt.


***


Læs også tidligere opslag om formørkelserne, Venus retrograd - og ikke mindst de historiske Saturn-Pluto, Jupiter-Pluto og.Jupiter-Saturn konjunktioner, der er et underliggende tema i mange af mine indlæg. Jeg holdt for nylig et online foredrag i foreningen Ekliptika under overskriften: "Nye cyklusser- nye tider". Du kan kontakte Ekliptika hvis du er interesseret i at få adgang til optagelsen af foredraget.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Glædelig jul

bottom of page